Всі рубрики

 

  

 

Що вирішили нотарі на I з’їзді нотаріусів

Уперше за 17 років незалежності української держави 19 червня проведено з’їзд нотаріусів України за принципом норми прямої участі кожного нотаріуса незалежно від членства в будь-якому громадському об’єднанні нотаріусів. До участі в з’їзді було запрошено всі громадські організації нотаріусів. Важливість проведення з’їзду відзначили Президент, Міністерство юстиції, комітети ВР та найбільші її фракції, народні депутати, ДПАУ, Союз юристів України, Асоціація правників України, Академія нотаріату України, обласні асоціації нотаріусів, окремі відділення УНП, науковці та експерти.  За підсумками розгляду порядку денного Перший Всеукраїнський з’їзд нотаріусів вирішив (подається зі скороченням):
  • звернутися до Міністерства юстиції з проханням створити робочу групу з підготовки концепції розвитку нотаріату України з подальшим її затвердженням колегією Міністерства юстиції.
  • звернутися до ВР, народних депутатів та Міністерства юстиції з пропозицією:
    1. завершити «велику» реформу нотаріату України та підтримати пропозицію народного депутата Ю. Р. Мірошниченка щодо об’єднання трьох законопроектів «Про нотаріат» на базі законопроекту № 1286-1 в одну редакцію за участю робочої групи нотаріусів, з урахуванням позицій нотаріусів, обговорених та затверджених на Першому Всеукраїнському з’їзді нотаріусів України;
    2. внести зміни до Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб»;
    3. внести зміни до проекту Закону України «Про внесення змін до Декрету КМ України «Про державне мито» № 4564;
    4. урегулювати порядок учинення нотаріальних дій шляхом прийняття Нотаріального процесуального кодексу;
    5. при переході до єдиного нотаріату передбачити гарантії для нотаріусів, які працювали в державних нотаріальних конторах, права на оренду приміщень, у яких вони знаходились і які належали державним нотаріальним конторам, у разі припинення їхньої діяльності.
  • створити постійно діючу робочу групу, головним завданням якої буде (до прийняття нової редакції Закону України «Про нотаріат» та набрання нею чинності, що передбачатиме професійне самоврядування нотаріусів):
    1. напрацювання та лобіювання законопроектів та підзаконних нормативних актів;
    2. координація дій громадських об’єднань нотаріусів у питанні захисту інтересів нотаріусів;
    3. підготовка та проведення за підтримки Міністерства юстиції  засновницьких зборів зі створення регіональних та всеукраїнської професійних самоврядних організацій після прийняття нової редакції Закону України «Про нотаріат» та набрання нею чинності, що передбачатиме професійне самоврядування нотаріусів.
До врегулювання на законодавчому рівні та з урахуванням необхідності напрацювання механізмів щодо поступового передання професійному середовищу нотаріусів певних повноважень від Міністерства юстиції, а саме напрацювання єдиної нотаріальної практики, створення та напрацювання майбутніх механізмів з підготовки до створення організації професійного самоврядування, звернутися до Міністерства юстиції України про підтримку рішення з’їзду про створення постійно діючої робочої групи.
 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________