Всі рубрики

 

  

 

Мільйон -«спрощенців».

Наслідком впровадження змін до Податкового кодексу, що стосуються оподаткування підприємців-спрощенців став процес їх перереєстрації. Нещодавно Голова Державної Податкової Служби Олександр Клименко озвучив дані про підсумки перереєстрації, згідно з якими підприємців, які обрали спрощену модель оподаткування нараховується більше 1 млн. осіб.

За словами очільника ДПС, порівняно з минулим роком кількість фізичних осіб-підприємців залишилася стабільною, і навіть дещо зросла. Зокрема, у 2011 р. в Україні нараховувалося близько 1 млн. представників малого бізнесу, нині їх - 1 млн 89 тис..

«Зі свого боку податкова служба створила всі необхідні умови для комфортної перереєстрації підприємців – було подовжено робочий день інспекцій, наші співробітники працювали у вихідні, велась активна роз’яснювальна кампанія. Тепер ми чекаємо адекватних кроків назустріч від бізнесу – сумлінного ставлення до процедури сплати податків», - наголосив пан Клименко.

Втім, ці заходи не зменшили «аншлагу» подання заяв про застосування спрощеної системи оподаткування. В останній день, коли це було можливо зробити, до податкових інспекцій завітали 50 тис. платників. При цьому, голова ДПС впевнений, що аналіз цього масиву інформації дозволяє стверджувати, що процес перереєстрації «спрощенців» завершено успішно. Податківці вже встигли проаналізувати заяви й розподілити підприємців по категоріям.

Зокрема, майже 60% підприємців (643,6 тис. осіб) при реєстрації за новими правилами обрали другу категорію, яка передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн. грн. на рік та дозволяє наймати до 10 працівників. Перша категорія нараховує 256 тис. «спрощенців». Ці підприємці займатимуться роздрібним продажем товарів на ринках та побутовим обслуговуванням населення, і зароблятимуть на цьому до 150 тис. грн. щорічно. Понад 189 тис. платників, які матимуть обсяг доходу не більше 3 млн. грн. та надаватимуть до 20 робочих місць, працюватимуть у третій групі.

На загальній системі оподаткування здійснюватимуть свою діяльність 1,3 млн. фізичних осіб-підприємців (в тому числі і деякі з тих, хто раніше користувався спрощеною системою оподаткування).

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________