Всі рубрики

 

  

 

Позачерговий з’їзд адвокатів?

Як повідомляє «Юрліга», керівництво Ради адвокатів України, що одночасно є й керівництвом НААУ, голова ВККА Володимир Висоцький, адвокати Оксана Комарницька і Андрій Фостяк, обране на Установчому з’їзді адвокатів України, що відбувся в столичному кінотеатрі «Кінопанорама» 22 листопада ц.р., провели прес-конференцію.

За словами пана Висоцького, 18 листопада РАУ під його головуванням і ВКДКА під головуванням Михайла Ісакова зібрали кворум і провели перші організаційні засідання. Водночас, за його інформацією, через відсутність кворуму цього не змогли зробити РАУ і ВКДКА, очолювані Лідією Ізовітовою і Валентином Загарією відповідно. Він також повідомив, що на засіданнях РАУ і ВКДКА були прийняті необхідні документи, направлені в регіони. Наступне засідання цих органів адвокатського самоврядування заплановано провести в м. Києві 30 листопада 2012 р. об 11.00. Пан Висоцький визнав, що розкол в адвокатурі дійсно має місце. Але повідомив, що в разі необхідності він відмовиться від балотування, і заявив, що якщо питання стоїть тільки щодо керівництва, то вирішити його дуже просто. Він погодився «поступитись» і порадив це зробити і Лідії Ізовітовій. «Нехай буде обраний практикуючий адвокат, який зможе сьогодні очолити і об’єднати адвокатуру», – запропонував пан Висоцький.

Учасники прес-конференції повідомили, що після З’їзду адвокати організовують збори та конференції в регіонах і визначаються з питанням, як адвокатурі бути далі. За словами Володимира Висоцького, адвокати прийшли до єдиного рішення – необхідності проведення нового позачергового З’їзду адвокатів України. Ці слова підтвердили Оксана Комарницька та Андрій Фостяк. Вони заявили, що, зокрема, у Львівській та Волинській областях проведені наради адвокатів, учасники яких прийшли до висновку, що ситуацію можна вирішити шляхом проведення позачергового З’їзду. У той же час пан Фостяк повідомив, що спілкування з регіонами показує надзвичайну стурбованість людей, тому питання про посади зараз не стоять.

Нагадаємо, що 19 листопада у ЗМІ з’явилась інформація, що НААУ, створена на Установчому з'їзді адвокатів у готелі «Русь» і очолена Лідією Ізовітовою, вже зареєстрована як юридична особа.

На питання, як просуваються справи з реєстрацією органів адвокатського самоврядування, обраних у «Кінопанорамі», пан Висоцький відповів, що поки офіційної відмови в такій реєстрації немає, й додав, що реєстратор не встановлює законність чи незаконність поданих документів.

За його словами, це не заважає працювати новоствореним органам адвокатського самоврядування. «Так, є юридичний факт, але це не означає, що ця організація зареєстрована у законний спосіб», – вважає голова ВККА.

У той же час Володимир Висоцький повідомив, що звернувся до суду і справа щодо реєстрації НААУ та ВКДКА вже знаходиться у провадженні Окружного адміністративного суду м. Києва. «Всі належні документи збори адвокатів в «Русі» забезпечити не могли. Досі ці документи знаходяться в розпорядженні ВККА, – повідомив пан Висоцький. – Яким чином зареєстрували ВКДКА? Я думаю, це питання до правоохоронців».

Разом з держреєстрацією голова ВККА оскаржив до Окружного адміністративного суду м. Києва всі без винятку рішення Установчого з’їзду адвокатів України, що проходив у готелі «Русь». Судове засідання вже призначено на 4 грудня 2012 р. Також він повідомив, що до цього ж суду оскаржив рішення про його відкликання з Вищої ради юстиції.

Володимир Висоцький зазначив, що наразі вже є судові рішення, що пройшли всі адміністративні інстанції, в тому числі ВАСУ і Верховний Суд, і, як приклад, назвав справу Валентини Палій, яка змогла відновити своє право на членство у ВРЮ.

Він також повідомив, що звернувся до правоохоронних органів щодо захоплення приміщення готелю «Русь» людьми, котрі назвали себе охороною, і щодо усунення ВККА від проведення З’їзду.

На запитання, чи проводяться зараз переговори з іншою стороною щодо пошуку компромісу і, можливо, погодження кандидатури адвоката, який очолив би НААУ, пан Висоцький відповів, що 30 листопада відбудуться засідання РАУ та ВКДКА, і якщо туди прийдуть «особи, які заявляють себе керівниками адвокатури», то з ними поспілкуються і все зроблять для того, щоб знайти спільне рішення.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________