Всі рубрики

 

  

 

Уряд планує нормативно врегулювати питання про оцінку майна для цілей оподаткування.

Протягом лютого 2013 р. Кабінет міністрів України планує розробити необхідні нормативні акти, які врегулюють питання про оцінку майна для цілей оподаткування. За словами міністра юстиції, у результаті ухвалення актів планується підвищити якість оціночних послуг, створити зручну для громадян систему оцінки та посилити державний контроль у цій сфері. Крім того, планується виділити в окремий напрям (спеціалізацію) оцінку майна для цілей оподаткування.
Загалом має бути розроблений чіткий механізм реалізації положень Податкового кодексу України, законів «Про Фонд державного майна України», «Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012–2014 рр.».

Так, з метою демонополізації ринку оцінки для цілей оподаткування та зниження цін на послуги оцінки будуть внесені зміни до Постанови Кабінету міністрів України «Деякі питання визначення оціночної вартості нерухомості та об'єктів незавершеного будівництва, що продаються (обмінюються)» від 26.10.2011 р. №1103 в частині визначення суб’єктного складу оціночної діяльності. Зокрема, планується унормувати та вирішити проблему доступу до професії оцінювача, що сприятиме розвитку конкуренції на відповідному ринку послуг. Зокрема, передбачається, що в разі подання діючими оцінювачами заяви про намір здійснення оцінки для цілей оподаткування вони автоматично набуватимуть таке право. Крім того, будь-які фізичні особи, які мають вищу освіту, пройшли навчання і склали кваліфікаційний іспит, зможуть бути оцінювачами для цілей оподаткування.

Передбачається також прийняття відомчих нормативно-правових актів, якими пропонується визначити правила організації системи зовнішнього контролю якості оціночних послуг. Має бути забезпечене дотримання єдиних стандартів оцінки під час нарахування і сплати податків та інших обов’язкових платежів. Буде впроваджено порядок електронної та інформаційної взаємодії суб’єктів оціночної діяльності, а також єдину базу звітів про оцінку для цілей оподаткування.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________