Всі рубрики

 

  

 

Про засідання Пленуму ВГСУ.



17 грудня 2013 р. у Вищому господарському суді України під керівництвом його голови Віктора Татькова відбулося засідання Пленуму ВГСУ.


У роботі заходу взяли участь заступники голови ВГСУ Артур Ємельянов і Віктор Москаленко, секретар Пленуму Геннадій Кравчук та судді ВГСУ. Про проекти постанов Пленуму доповідав заступник голови ВГСУ Віктор Москаленко.


Зокрема, аналізуючи проект постанови «Про деякі питання практики застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов'язань», пан Москаленко зазначив, що йому передувала кропітка робота. Крім того, зазначений документ отримав позитивний висновок Верховного Суду України. За словами Віктора Москаленка, ця постанова Пленуму забезпечить єдність судової практики у вирішенні справ відповідної категорії.


У ході обговорення проекту постанови «Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду України» присутні підтримали пропозицію голови ВГСУ Віктора Татькова та заступника голови ВГСУ Артура Ємельянова врахувати побажання Генеральної прокуратури України.


Окрему увагу Віктор Москаленко приділив проекту постанови «Про затвердження Положення про порядок проведення санації до порушення провадження у справі про банкрутство». Як зазначив доповідач, Положення розроблено відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та Господарського процесуального кодексу України. Вказаним документом визначається порядок проведення санації боржника до порушення провадження у справі про його банкрутство (далі – досудова санація) та тлумачаться основні терміни.


Положення складається з таких розділів: ініціювання процедури досудової санації, план досудової санації, порядок проведення зборів кредиторів, розгляд плану досудової санації судом, правові наслідки введення процедури досудової санації та її припинення.


Ще один важливий документ, на якому детально зупинився Віктор Москаленко, – проект постанови «Про затвердження Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство». Це Положення визначає порядок офіційного оприлюднення відомостей щодо справи про банкрутство на офіційному веб-сайті ВГСУ в мережі Інтернет з 19 січня 2014 р.


Відповідно до затвердженого порядку денного Віктор Татьков вніс подання про звільнення з посади секретаря пленуму ВГСУ судді Геннадія Кравчука на підставі його особистої заяви та про призначення секретарем Пленуму ВГСУ судді Богдана Львова. Віктор Татьков, зокрема, зазначив, що Богдан Львов має значний досвід роботи в системі господарського судочинства, активно долучається до підготовки проектів постанов Пленуму, бере участь у робочих групах, має чудові організаторські здібності, є ініціативною та творчою людиною.


Усі проекти постанов, передбачені порядком денним, були обговорені у конструктивній робочій атмосфері, і члени Пленуму прийняли щодо них одностайні рішення.


 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________