Всі рубрики

 

  

 

Призначено нових голів окружних адміністративних судів.



10 грудня ц.р. Вища рада юстиції одностайно ухвалила рішення про призначення голів окружних адміністративних судів Волинської, Хмельницької, Житомирської, Рівненської, Закарпатської областей та м. Севастополя. Про це повідомив голова ВРЮ Олександр Лавринович.
 
Під час засідання було розглянуто низку подань Ради суддів адміністративних судів та ухвалено позитивне рішення щодо шести кандидатур на відповідні адміністративні посади. Так, головою Волинського окружного адміністративного суду стала Марія Александрова. Вона має 31 рік суддівського стажу. Обіймала посаду голови цього ж суду у 2007–2012 рр., з 2012 р. дотепер здійснювала повноваження голови суду відповідно до п. 5 Перехідних положень Закону України «Про судоустрій та статус суддів». Була висунута для призначення на посаду голови Волинського окружного адміністративного суду вдруге поспіль.
Головою Окружного адміністративного суду м. Севастополя призначено Михайла Кравченка. Він має п’ять років суддівського стажу. До призначення обіймав посаду заступника голови цього ж суду.

Головою Хмельницького окружного адміністративного суду призначено Миколу Ніколайчука. Його стаж роботи на суддівських посадах перевищує 20 років. Обіймав посаду голови цього ж суду з 2007 р. Був висунутий на посаду голови Хмельницького окружного адмінсуду вдруге поспіль.

Головою Житомирського окружного адміністративного суду став Сергій Черноліхов. Його стаж роботи на посадах судді складає п’ять років. Із 2008 р. працював суддею цього ж суду.

Головою Рівненського окружного адміністративного суду призначено Василя Шарапу. Він обіймав посаду судді 25 років. З 2006 р. працював суддею, головою цього ж суду. Був висунутий на посаду голови Рівненського окружного адмінсуду вдруге поспіль.

Головою Закарпатського окружного адміністративного суду став Олексій Шешень. Він обіймав суддівські посади п’ять років. До призначення був заступником голови цього ж суду.

Довідково. Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» голови судів та їхні заступники призначаються на посади строком на п'ять років із числа суддів цього суду Вищою радою юстиції за поданням відповідної ради суддів. Суддя не може обіймати одну адміністративну посаду у відповідному суді більше ніж два строки поспіль.

Як відомо, ВРЮ призначає суддів на посади голови суду, заступника голови суду в порядку, встановленому Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

Кандидатури на посади голови суду, заступника голови суду вносяться до ВРЮ за поданням відповідної ради суддів та розглядаються на засіданні ВРЮ персонально.

Під час такого засідання ВРЮ з кандидатом проводиться співбесіда. Рішення про призначення на посаду голови суду, заступника голови суду приймається за результатами розгляду кандидатури на засіданні ВРЮ відкритим голосуванням. Рішення про призначення судді на посаду голови суду, заступника голови суду вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини членів ВРЮ від її конституційного складу.

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________