Всі рубрики

 

  

 

Судові чистки тривають.



За результатом таємного голосування Рада на засіданні 22 жовтня прийняла рішення внести подання: Президентові України – про звільнення Олексія Золотарьова з посади судді Ленінського районного суду м. Луганська, до Верховної Ради України – про звільнення Валентини Хоменко з посади судді Генічеського районного суду Херсонської області за порушення присяги судді.


Таким чином, Рада підтримала рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 27 лютого 2014 р. щодо внесення подання про звільнення Олексія Золотарьова з посади судді Ленінського районного суду м. Луганська за порушення присяги. Перевірку за вказаною рекомендацією було проведено членом Вищої ради юстиції Т.М. Малашенковою Доповідач, зокрема, повідомила, що запрошений суддя на засідання ВРЮ не з’явився. Крім того, 13 липня 2015 р. в О. Золотарьова закінчився п’ятирічний строк перебування на посаді, але суддя не звертався до Комісії із заявою про обрання на посаду судді безстроково, оскільки на той час ВККСУ вже внесла до ВРЮ рекомендацію про його звільнення за порушення присяги судді. Член ВРЮ зазначила, що у ході перевірки було підтверджено значні порушення матеріального та процесуального права, допущені суддею під час розгляду спорів про право власності на частину трубопроводів на території Слов’яносербського, Сватівського, Білоукраїнського районів Луганської області. Зокрема, йшлося про свідоме порушення суддею правил підсудності вказаної категорії справ, розгляд ним штучно ініційованих судових спорів, внаслідок чого держава та треті особи втратили право власності на майно. За словами Т.М. Малашенкової, несумлінне ставлення судді до виконання своїх обов’язків та допущені ним грубі порушення законодавства викликають сумнів у його об’єктивності та неупередженості і свідчать про порушення присяги.


Рада також розглянула рекомендацію ВККСУ від 13 березня 2014 р. про внесення подання про звільнення Валентини Хоменко з посади судді Генічеського районного суду Херсонської області за порушення присяги та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції А.М. Мірошниченком за вказаною рекомендацією. Як повідомив доповідач, у ході перевірки було констатовано низку суттєвих процесуальних порушень у діях судді, а саме: порушення строків виготовлення повного тексту рішення суду, незабезпечення вчасної передачі справ до канцелярії, що вплинуло на строки передачі справ до апеляційного суду та обмежило право учасників процесу на оскарження судового рішення, тощо.


Окрім того, Вища рада юстиції у цей же день відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Солом’янського районного суду м. Києва Олени Калініченко за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.


Висновок ТСК від 9 червня 2015 р. №46/02-15 ухвалено за заявами президента Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» Д.В Бугая від 6 листопада 2014 р., Н.М. Кудінова від 17 листопада 2014 р. та заступника Генерального прокурора України О.В. Бачуна від 8 грудня 2014 р.


Як оголосив під час засідання ВРЮ доповідач із цього питання О.Муравйов, підставою до прийняття ТСК висновку про порушення присяги судді слугували постановлені суддею ухвали про застосування до учасників масових акцій протестів запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________