Всі рубрики

 

  

 

Про підвищення ефективності процедур банкрутства.



У Міністерстві юстиції відбулася скайп-нарада з представниками Міжнародного Валютного Фонду, на чолі з пані Чанда Маріна ДеЛонг.


Від Мін’юсту участь в нараді взяли керівник секретаріату Державного секретаря Міністерства Андрій Потьомкін та в.о. директора Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції Юрій Моісєєв, а також представники Центру комерційного права і громадської організації «Легкий бізнес».


Головним питанням порядку денного стало обговорення положень проекту Закону про внесення змін до деяких законів (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства) реєстраційний №3132 від 17.09.2015 р., який наразі розглядається у Верховній Раді в першому читанні.


Положення законопроекту №3132 спрямовані на: вдосконалення процедур банкрутства, зменшення строків провадження у справах про банкрутство; забезпечення істотного поліпшення умов ведення бізнесу в Україні за тими напрямами, що враховуються Світовим банком та Міжнародною фінансовою корпорацією під час складання рейтингу Doing Business, маючи за стратегічну мету входження України до провідної двадцятки країн світу за умовами ведення бізнесу; забезпечення рівних прав та можливостей для однакового захисту всіма кредиторами боржника своїх законних інтересів у процедурі банкрутства; зменшення можливості зловживань у процедурах банкрутства.


Учасники зібрання, переслідуючи мету побудувати раціональні юридичні механізми оптимального врегулювання відносин між неплатоспроможним боржником і колом його кредиторів у рамках конкурсного процесу, проаналізували окремі положення законопроекту №3132 на предмет їх відповідності загальновизнаним світовим нормам і стандартам у сфері регулювання відносин реструктуризації та банкрутства, а також наскільки відповідні новели здатні покращити місце України в рейтингу Doing Business.


Започатковане Міністерством юстиції унікальне стратегічне партнерство з МВФ продовжуватиметься і наділі, доки не будуть напрацьовано такі юридичні механізми конкурсного процесу, які утворюватимуть систему реальних стимулів для ефективного функціонування ринкової економіки в Україні.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________