Всі рубрики

 

  

 

Член ВРЮ Павло Гречківський у полі зору ГПУ.

 

22 вересня 2016 р. Вища рада юстиції розглянула звернення Генерального прокурора України до Вищої ради юстиції щодо прийняття рішення про внесення до органу, який призначив Павла Гречківського подання щодо припинення його повноважень як члена ВРЮ.


У засіданні ВРЮ заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська за дорученням Генерального прокурора України оголосила звернення, в якому зазначено, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрито члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського у вчиненні замаху на заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб шляхом обману (шахрайства).


Як зазначено у листі Генерального прокурора Юрія Луценка: «21 вересня 2016 р. Павлу Гречківському повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наведене вказує на порушення Павлом Гречківським присяги у зв’язку з вчиненням кримінального правопорушення, що є несумісним з подальшим виконанням обов’язків члена Вищої ради юстиції та дає підстави для припинення його повноважень відповідно до положень п. 8 ч. 1 ст. 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції». На підставі ч. 5 ст. 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції» просимо ініціювати перед ВРЮ питання про прийняття рішення про внесення до органу, який призначив Павла Гречківського, подання щодо припинення його повноважень як члена ВРЮ».


Член Вищої ради юстиції Павло Гречківський, який прибув на засідання для розгляду цього питання, підтвердив факт вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, водночас заявив, що не вважає себе винним, охарактеризувавши вказані дії як «провокацію». Хочу сказати про той тиск, який чинився на мене, починаючи з лютого 2016 р. Я доповідав про це, подавав відповідні заяви, які будуть надані суду. І хоч закон і не передбачає процедури самоусунення, я попросив би членів ВРЮ прийняти рішення про тимчасове зупинення моїх повноважень як члена ВРЮ на період слідства».


Розглянувши звернення Генерального прокурора України, Вища рада юстиції ухвалила провести перевірку фактів, викладених у листі Генерального прокурора України, та звернутися до Генпрокуратури з проханням надати докази, що свідчать про порушення Павлом Гречківським присяги члена Вищої ради юстиції, а також взяти до відома звернення Павла Гречківського, оголошене на засіданні Вищої ради юстиції.


Як пояснив Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк під час брифінгу для представників ЗМІ, член Ради Павло Гречківський до завершення розслідування не братиме участі у засіданнях ВРЮ, аби не ставити під сумнів рішення, які прийматимуться Вищою радою юстиції.


Цього ж дня відбулось засідання Печерського районного суду м. Києва, у якому розглядалось обрання запобіжного заходу для члена ВРЮ Павла Гречківського. Суд відмовив у клопотанні прокуратури у арешті з правом внесення застави у розмірі 12,7 млн грн., натомість обрав заставу в сумі 3,895 млн грн.


Дане рішення було ухвалене із урахуванням матеріального стану підозрюваного та позитивних характеристик з місця роботи. Також, було зазначено, що прокуратура не надала ґрунтовних доказів того, що Павло Гречковський буде здійснювати тиск на свідків та на потерпілих.


Суд зобов'язав підозрюваного прибувати за викликом до прокурора і слідчого судді, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними і потерпілими у справі, а також повідомляти слідчому про зміну місця проживання.


Як раніше повідомлялось у ЗМІ, у ході спецоперації 21 вересня співробітники Генеральної прокуратури затримали арбітражного керуючого, який виступав посередником при отриманні хабара в розмірі $500 тисяч між членом Вищої ради юстиції і підприємцем. У ГПУ повідомили, що за отримані гроші Павло Гречківський обіцяв вплинути на рішення суду першої інстанції на користь суб'єкта господарювання та залишити його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.



 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________