Всі рубрики

 

  

 

Пленум ВСУ.



16 вересня 2016 р. відбулося чергове засідання Пленуму ВСУ під головуванням голови Верховного Суду Ярослава Романюка.


Пленум ВСУ за результатами таємного голосування ухвалив рішення призначити суддю ВСУ Михайла Гриціва на посаду секретаря Пленуму Верховного Суду. За нього подано більшість голосів суддів, присутніх на засіданні Пленуму.


Також на засіданні Пленуму ВСУ прийнято рішення вивести зі складу редакційної колегії журналу «Вісник Верховного Суду України» суддю ВСУ у відставці Юрія Сеніна та ввести суддю ВСУ, секретаря Пленуму ВСУ Михайла Гриціва.


У ході дискусії учасники Пленуму з урахуванням змін, унесених до чинного законодавства, вирішили внести зміни до Положення про Науково-консультативну раду при ВСУ та затвердити її персональний склад.

 

Також у зв’язку з прийняттям 8 вересня 2016 р. Постанови ВР України про звільнення у відставку деяких суддів ВСУ Пленум ВСУ прийняв рішення вивести з персонального складу Судових палат (в частині здійснення судочинства) суддів ВСУ Валентина Барбару, Павла Колесника, Леоніда Глоса та Володимира Пивовара.


Відповідно до порядку денного Пленум ВСУ розглянув питання стосовно звернення до Конституційного Суду з конституційним поданням щодо конституційності ст. 37¹ Закону від 28 грудня 1993 р. №3723-ХІІ «Про державну службу» та постановив відмовити у зверненні до Конституційного Суду України.


Розглянувши конституційне подання щодо окремих положень ч. 1 – 3 ст. 36, ч. 1 та 5 ст. 37, ч. 1 та 5 ст. 38 Закону України від 5 червня 2003 р. №898-ІV «Про іпотеку» ст. 21 Конституції України, Пленум ВСУ також дійшов висновку про відсутність обґрунтованих підстав для звернення до Конституційного Суду.


 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________