Всі рубрики

 

  

 

За розтрату у 19,5 млн грн. судитимуть керівника КП «Кіровгеологія».

 

Київською місцевою прокуратурою №6 скеровано до Печерського райсуду столиці обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника казенного підприємства «Кіровгеологія», якого викрито у розтраті коштів підприємства в особливо великих розмірах та службовому підробленні.

Так, у період 2012-2014 рр. керівник КП «Кіровгеологія» підписав договори та забезпечив відображення в документах бухгалтерського обліку та податкової звітності завідомо неправдивих відомостей про розроблення двома підприємствами із ознаками «фіктивності» геолого-тематичної продукції, необхідної для отримання надрокористувачами дозволів.

Але фактично вказані роботи виконано експертною комісією КП «Кіровгеологія», яку було створено наказами за підписом цього ж керівника державного підприємства.

У той же час за розпорядженням керівника «Кіровгеології» майже 19,5 млн грн. були безпідставно перераховані на рахунки «фіктивних» підприємств.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Крім того, прокурором у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про відшкодування обвинуваченим збитків, завданих корупційним злочином.

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________