Всі рубрики

 

  

 

Докази участі нардепа Полякова у «бурштиновій справі» законні – НАБУ і САП.



У зв’язку з високим суспільним резонансом навколо подій, пов’язаних із розслідуванням так званої «бурштинової справи», Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура публікують відеоматеріали, які було продемонстровано 6 липня під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, присвяченого розгляду подання Генерального прокурора на позбавлення депутатської недоторканності народного депутата України Максима Полякова.


Наголошуємо, усі докази, які свідчать про причетність Максима Полякова до корупційної схеми, пов’язаної з нелегальним видобутком та продажем бурштину, зібрані детективами НАБУ та прокурорами САП у законний спосіб із дотриманням вимог законодавства.


Гучні заяви народних обранців про «політичне переслідування» та «незаконність» доказів є нічим іншим, як спробою завадити подальшому розслідуванню фактів їхньої участі у незаконних оборудках.


Нагадуємо, 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Дана операція відбувалась за співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США).


Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти використано для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.


21 червня 2017 року Генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт двох народних депутатів - Максима Полякова та Борислава Розенблата.



Джерело: www.nabu.gov.ua


 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________