Всі рубрики

 

  

 

Депутату Васильківського району повідомлено про підозру.



Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру директору комунального житлово-експлуатаційного підприємства, який є депутатом однієї з сільських рад Васильківського району, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.


У ході досудового розслідування встановлено, що до однієї з сільських рад Васильківського району звернувся громадянин, який займався пошуком земельних ділянок для зняття шару ґрунту та подальшої реалізації юридичним та фізичним особам на території м. Києва, та повідомив, що йому потрібен чорнозем в розмірі 1 тисяча тонн.

 

Директор комунального житлово-експлуатаційного підприємства, який є депутатом цієї сільської ради, пообіцяв посприяти громадянину в наданні 1 тис. тонн чорнозему, якщо останній сплатить 100 тис. грн.


В свою чергу, депутат повідомив чоловіка, що жодних документів на видобуток ґрунту для перевезення офіційно надати не може, оскільки це частково легальна оборудка.


Під час чергової зустрічі чоловік повідомив, що на даний час йому потрібно 100 машин чорнозему, на що службовець пообіцяв посприяти чоловіку в отриманні видобутку ґрунту, але за умови, що громадянин буде використовувати свій екскаватор, щоб мешканці села не викрили таку протиправну діяльність з боку депутата. За це зловмисник пообіцяв зробити «знижку» на кожній машині.


За 100 машин чорнозему службовець вимагав 70 тис. грн.


Продовжуючи свій злочинний умисел службовець, будучи директором одного з комунальних підприємств, склав завідомо неправдивий договір разової роботи з чоловіком, як з приватним підприємцем, щодо утилізації ґрунту.


У порядку ст. 208 КПК України, депутата вказаної сільської ради було затримано під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 35 тис. грн.
Прокуратурою готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________