Всі рубрики

 

  

 

Зміни до КПК унеможливлюють продовження арешту на час ознайомлення зі справою — адвокатка.



Зміни до Кримінально-процесуального кодексу унеможливлюють продовження утримання під вартою і домашнього арешту фігурантам провадження під час ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.


Про це у Facebook повідомила юристка та адвокатка Євгенія Закревська.


Вона пояснила, що ч. 3 ст. 219 КПК передбачає, що строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, не включається у строк досудового розслідування.


При цьому, за її словами, не були внесені зміни у ст. 197 КПК, яка відповідає за строк дії ухвали про тримання під вартою та продовження строку тримання під вартою.


«Тобто тепер на час ознайомлення з матеріалами досудового розслідування не може бути продовжена запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і домашнього арешту», - повідомила Закревська.


«При цьому, якщо слідство закінчилося, то логічно, що тепер ніхто не продовжує його терміни на час для ознайомлення з 290-ю», - додала адвокатка.


Також, за її словами, минулого тижня саме за цією причиною, суд не продовжив домашній арешт екс-беркутівцю Мельнику.


У коментарі Громадському Закревська уточнила, що це стосується змінк КПК, які були прийняті у березні і зараз вже діють.


3 жовтня Верховна Рада підтримала судову реформу. За законопроект 6232, який вносить зміни до низки кодексів та інших законодавчих актів проголосували 234 народних депутати.


Наступного дня депутати від фракції «Самопоміч» зареєстрували законопроект про її скасування.


Головною причиною обурення депутатів стала так звана 109-та поправка, унесена Андрієм Лозовим (РПЛ). Вона змінювала принцип розрахунку терміну досудового розслідування, значно скорочуючи його термін.



Джерело: www.hromadske.ua


 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________