Всі рубрики

 

  

 

Google у 2016-му вивів понад $19 млрд в офшори — Bloomberg.



Корпорація Google в 2016 році перевела 15,9 млрд євро (19,2 млрд доларів) на рахунок офшорної фірми, зареєстрованої на Бермудських Островах, для уникнення сплати багатомільярдних податків за допомогою легальної схеми.


Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на документи, передані компанією в Нідерландську торговельну палату.


Для звільнення від оподаткування більшої частини міжнародного прибутку, Google використовує дві схеми, що мають неформальну назву «подвійний ірландський і нідерландський сендвіч».


Зокрема, через ірландську «дочку» корпорація переводить прибутки на рахунок «фірми-поштової скриньки» в Нідерландах, звідки кошти надходять в офшорну компанію на Бермудах, яка належить іншій зареєстрованій в Ірландії компанії.


За даними Bloomberg, обсяг виведених подібним способом коштів у 2016 році є на 7% вищою, аніж рік до цього.


Раніше повідомлялося, що Оксфорд та Кембридж інвестували десятки мільйонів фунтів в офшори.


5 листопада одночасно чотириста журналістів в шістдесяти семи країнах опублікували свої матеріали про фінансові таємниці можновладців.


Команда «Слідства.Інфо» як офіційний партнер OCCRP долучилася до цього міжнародного проекту і знайшла у документах більше десятка українських прізвищ.


Журналісти на основі аналізу документів дійшли висновку, що створення президентом Порошенком офшорної структури корпорації «Roshen» у 2014 році мало на меті мінімізацію податків, а не передачу корпорації у сліпий траст.



Джерело: www.hromadske.ua

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________