Всі рубрики

 

  

 

Справа Манафорта. Які нові подробиці розкрили документи про співпрацю з Януковичем.



В США слідча група спецпрокурора міністерства юстицій США Роберта Мюллера надала понад 300 нових документів щодо Пола Манафорта, екс-керівника виборчої кампанії Доналда Трампа. Частина з них розкривають деталі співпраці американського політтехнолога з Партією регіонів та Опозиційним блоком, повідомляв Голос Америки. Про це – у сюжеті Радіо НВ.


Документи, пов'язані зі справою Манафорта, знаходяться у Федеральному окружному суді. Вони належать до різних часових періодів. Було представлене електронне листування, де обговорюється політична кампанія Януковича і Партії регіонів, опрацьовуються деталі робочих поїздок та медіаполітика партії.


Лист Манафорта про Януковича


У документах, наданих слідством, є лист Пола Манафорта своєму партнеру, політичному консультанту Теду Дівайну. У ньому детально розписано, як має виглядати виступ екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова на з'їзді Партії регіонів 9 вересня 2010 року: "Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською мовою. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе і представити виборчу платформу. Віктор Янукович виступить з 5-7-хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму Україна для людей".


Також у документах фігурує вартість проведення з'їзду партії. Тоді регіонали витратили понад 500 тис. доларів. Крім того, Манафорт написав Януковичу, що той активно розвиває концепцію антисемітизму як частини поглядів української опозиції. У документах також можна побачити запитання, які були поставлені на прес-конференції Януковича, присвяченій 100 дням його перебування на посаді президента і відповіді, які були надані.


Не нові маніпуляції


Манафорта і колишнього радника президента США Ріка Гейтса звинувачують у роботі на території США в якості незареєстрованих агентів впливу іноземної держави, лобіюванні інтересів колишнього президента України Віктора Януковича, а також в незаконних фінансових операціях із іноземними рахунками.


Гейтс визнав свою провину. Манафорт - ні. Перше засідання у справі Манафорта відбудеться завтра, 31 липня.


Тодішня опозиція знала, що регіонали проводять компроментуючу політику щодо них, нагадав заступник голови партії Батьківщина Сергій Соболєв. За його словами, такі маніпуляції щодо опозиційних сил почали проводити ще до виборів президента 2010 року.


Директор Інституту глобальних стратегій, політолог Вадим Карасьов вважає, що подані до суду документи значно не вплинуть на внутрішні процеси в Україні.


Карасьов розповів, що всередині політичного середовища знали про маніпуляції, які проводив Манафорт. Експерт вважає, що якби не було Майдану і Янукович би йшов на другий президентський термін, то завданням було б вивести його у другий тур виборів 2015 року з націоналістичним кандидатом, додав експерт.


“Може бути для Мюллера це нове, але для України такі "двотурові" прийоми - це класика жанру від 1999 року”, - зазначив Карасєв.


Універсальне політичне гасло


Репортер видання Politico Кайл Чені заявив що гасла республіканців 2016 року та регіоналів 2010 року дуже схожі. За його словами, він дійшов такого висновку, ознайомившись із новою порцією доказової бази щодо справи Пола Манафорта.


Деякі гасла Конвенції Республіканської партії США, яка у липні 2016 року офіційно номінувала Дональда Трампа у кандидати в президенти, повторюють гасла розроблені для Партії розвитку України американськими радниками, пише Чені.


Зокрема, у 2014 році на з'їзді партії у Києві пропонувалося використовувати гасло Make Ukraine work again, що перекладається як Змусимо Україну працювати знову. А вже через два роки, на з'їзді Республіканської партії США, використовувалося гасло Make America work again, який запропонувала та ж група аналітиків.



Джерело: www.nv.ua

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________