Всі рубрики

 

  

 

ДП «СЕТАМ» перейшло від Мін’юсту до сфери управління АРМА.



ДП «СЕТАМ» OpenMarket Міністерства юстиції України перейшло до сфери управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).


Нещодавно Урядом було прийнято розпорядження, яким змінено умови експерименту з реалізації арештованого майна у виконавчому провадженні, зокрема, змінами до розпорядження №212 встановлено, що відтепер організатор електронних торгів визначатиметься за конкурсом.


Раніше ця норма передбачала, що таким організатором має бути держпідприємство у сфері управління Міністерства юстиції.


«Міністерство юстиції послідовно виконує свої плани, які затверджені Урядом, нашими міжнародними партнерами і громадськістю, відмовляється від непритаманних для нього функцій і поступово передає їх на потреби місцевого самоврядування або інших органів центральної виконавчої влади. Ми вже відмовилися від Укрдержреєстру і передали ці функції на користь нотаріату і органів місцевого самоврядування. Ми передаємо наші реєстри. Нещодавно реєстр корупційних правопорушень було передано на користь НАЗК. Ми відкриваємо публічні реєстри. Ми створюємо паралельно з державними виконавцями – приватних виконавців. І сьогодні ми говоримо про передачу ДП «СЕТАМ» до Агентства з розшуку та менеджменту активів», – наголосила перший заступник міністра юстиції України Олена Сукманова.


«Чому АРМА і чому СЕТАМ? Сьогодні АРМА є найбільшим спеціалізованим органом з питань управління конфіскованим та арештованим майном, розвиток якого так потрібен нашій державі. Я хочу сказати, що це не є рішення особисто Мін’юсту. Це рішення було прийнято на засіданні Уряду, – наголосила Олена Сукманова. – АРМА зверталось з цією пропозицією до МВС (штрафмайданчики), МЕРТу (ProZorro) та Мін’юсту з проханням передати державне підприємство, яке має відповідні потужності для зберігання, реалізації та роботи з майновими активами. Саме тому Мін’юст вирішило піти назустріч розвитку діяльності у цьому напрямку і, розуміючи необхідність підтримання цього рішення, вирішило передати ДП «СЕТАМ» до сфери управління АРМА», – пояснила Олена Сукманова.


АРМА зацікавлене у логістичній інфраструктурі СЕТАМ. Підприємство має розвинену складську та логістичну інфраструктуру у всіх областях України та понад 200 працівників, які можуть виконувати роботи, необхідні АРМА для виконання своїх завдань.


«У АРМА є потреба в отриманні комплексних послуг з ідентифікації, інвентаризації, пакування, транспортування, збереження активів з моменту, коли вони передані і до моменту, коли вони передаються управителю або на реалізацію. Ми аналізували ринок і дійшли висновків, що наразі на ринку ніхто таких комплексних послуг не надає. Закупівля цих послуг поодинці – складний, тривалий і дорогий процес. Головне, це створює ризики шкоди майну. Наразі логістичні та складські потужності ДП «СЕТАМ» можуть задовольнити попит АРМА на такі послуги», – підкреслив голова АРМА Антон Янчук.
Підприємство розширить функціонал діяльності у нових сферах.


«У 2015 р. СЕТАМ створювалося в якості експерименту для подолання тотальної корупції, якою була пронизана сфера реалізації арештованого майна: від визначення організатора торгів до допуску учасників, від махінацій під час аукціону до розукомплектації арештованих автівок, від можливості домовитися про будь-що до банальних крадіжок майна, яке знаходилося на зберіганні. На мою думку, СЕТАМу вдалося докорінно змінити систему: запровадити чесні механізми доступу до торгів, гарантувати безпечність збереження активів, гарантувати безпечність ставок через блокчейн. І це вилилось у конкретні результати. Так, лише за 2018 р. OpenMarket продав майна на 2,7 млрд грн. та почали проводити електронні земельні аукціони в Україні, – наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. – Ми бачимо перспективу у співпраці з АРМА з розвитку нових галузей комплексних послуг. Наша стратегічна мета – система, що складається зі зберігання, управління та реалізації майна».

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________