Всі рубрики

 

  

 

Мін'юст скасував мінімальний розмір плати за вчинення нотаріальних дій.



Мінюст оновив Порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.


Відповідний наказ від 24 червня 2019 року № 1923/5 міністерство зареєструвало того ж дня.


Наказ прийнято на виконання Указу Президента від 20 червня 2019 року № 418 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України", яким скасовано Указ Президента Л. Кучми від 10 липня 1998 року № 762 «Про впорядкування справляння плати за вчинення нотаріальних дій».


Указом № 762/98 установлювалося, що розмір плати, яка справляється за вчинення нотаріальних дій приватними нотаріусами, не міг бути меншим від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні нотаріальні дії.


З дня набрання чинності наказом Мін'юсту приватні нотаріуси за вчинення нотаріальних дій справлятимуть плату, розмір якої визначається за домовленістю між приватним нотаріусом та фізичною або юридичною особою. Було прибрано норму про те, що зазначена плата мала бути не меншою від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні нотаріальні дії.


Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.


Нагадаємо, у Нотаріальній палаті України вважають, що скасування Указу загрожує державним нотаріальним конторам і сприятиме розвитку рейдерства. НПУ пояснювала, що, незважаючи на скасування Указу, нотаріуси продовжуватимуть справляти плату не нижчу за ставки державного мита, оскільки це передбачено відповідним порядком. Але оскільки ця норма з порядку виключена, плата справлятиметься за домовленістю.



Джерело: www.jurliga.ligazakon.net

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________