Всі рубрики

 

  

 

Apple подала в суд на компанію Prepear через логотип з грушею.



Компанія Apple подала позов проти канадського стартапу Prepear через логотип із зображенням груші.


У позові Apple стверджує, що товарний знак Prepear дуже схожий на їхній логотип, і ця подібність шкодить бренду Apple.


Компанія ж Prepear, що випускає додаток з рецептами, зазначає, що Apple постійно судиться з фірмами, на логотипах яких зображені фрукти. Дрібні компанії програють — немає грошей на адвокатів і суди. Щоб боротися з «агресією корпорації», співзасновник Prepear створив петицію з проханням про допомогу «врятувати грушу від Яблука».


«Перш ніж нас атакувати, Apple виступила проти реєстрації десятків інших товарних знаків. Вони були подані невеликими підприємствами з логотипами фруктів. Більшість власників відмовилися від марок або внесли зміни, оскільки не можуть дозволити собі судові витрати на суперечки з Apple».


У компанії Prepear працює всього 5 співробітників і витрати на адвокатів вже обійшлися їм в тисячі доларів, через що одного співробітника довелося скоротити.


«Юридична атака з боку однієї з найбільших в світі компаній лякає, навіть якщо ми не зробили нічого поганого. Тепер ми розуміємо, чому більшість компаній просто поступаються і змінюють свої логотипи», — зазначають представники стартапу в своїй петиції.


Втім, Prepear має намір протистояти агресивним судовим позовам Apple проти малого бізнесу і буде захищати право на збереження свого логотипу. Наразі петиція компанії зібрала вже 13 450 підписів.



Джерело: www.theverge.com

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________