Всі рубрики

 

  

 

Які юридичні аспекти потрібно враховувати під час влаштування на нову роботу?

Вихід на нову роботу ⎼ це завжди хвилююче. Але щоб ейфорія від нового місця не закінчилася дуже швидко і не переросла в психічний розлад, необхідно чітко знати свої права, обов'язки та вибирати таке місце, де будуть дотримуватися Трудового кодексу. На OLX Робота виставлено безліч вакансій, тут є робота в Умані для жінок, чоловіків, студентів та пенсіонерів.

Права та обов'язки

Усі права та обов'язки прописуються у Трудовому кодексі України. Працівник зобов'язаний виконувати завдання вчасно та сумлінно, дотримуватися робочого графіка та правил внутрішнього розпорядку в компанії. За порушення цих правил співробітник може отримати попередження або догану. Якщо ж працівник прийшов у стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння, то роботодавець має право усунути його. Про офіційне звільнення необхідно попередити співробітника мінімум за 2 місяці.

 

Але крім обов'язків, кожен працівник ще має і свої права. Це право на:

 

  • трудовий тиждень не більше 40 годин;
  • безперервний відпочинок не менше 42 годин;
  • перерва не більше 2-х годин;
  • щорічна відпустка (від 24 днів);
  • грошова компенсація за невикористані дні відпустки.

 

Також  роботодавець повинен дотримуватися термінів виплати заробітної плати. Регламентується ще і порядок влаштування на випробувальний термін. Він не повинен бути більше 3-х місяців, а його порядок та тривалість мають бути прописані у договорі про прийом на роботу.

Що робити, коли ваші права порушують?

Щоб не зіткнутися з подібною ситуацією, не треба погоджуватися на «слизькі» умови – неофіційне працевлаштування, зарплата «в конверті». На момент співбесіди уточніть усі нюанси. Також сьогодні у вік інформаційних технологій ми можемо дізнатися будь-яку інформацію з інтернету. Прочитайте Трудовий кодекс перед тим, як шукати роботу, посидіть на відповідних форумах, а в крайньому разі зверніться за консультацією до юриста.


 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________