Всі рубрики

 

  

 

Конгрес AIPPI у Парижі

3–6 жовтня ц.р. у столиці Франції м. Парижі проходив 42-й Всесвітній конгрес Міжнародної асоціації із захисту прав інтелектуальної власності (AIPPI), яка є однією з найдавніших неурядових організацій, що об’єднує близько 9 тис. фахівців із захисту прав інтелектуальної власності з усього світу. Ідея створення AIPPI виникла в далекому 1890 р., а перший крок до її втілення було зроблено у 1897 р. під час світового ярмарку в Брюсселі.          На Конгресі були присутні близько 4 тис. осіб, які брали активну участь в обговорені актуальних проблем, що вимагають прийняття рішень на законодавчому рівні.          На Конгресі було розглянуто п’ять питань, за якими були прийняті відповідні резолюції на засіданнях робочих комітетів:
  • відповідальність за співучасть у контрафакції (непряме порушення) прав інтелектуальної власності;
  • поняття «фахівець у певній галузі техніки» у контексті вимоги винахідницького рівня у патентному праві;
  • захист проти ослаблення торговельної марки (втрати розрізняльної здатності при використанні);
  • охорона комерційної таємниці у законодавстві з питань охорони інтелектуальної власності та недобросовісної конкуренції;
  • виключення з охорони об’єктів авторського права і дозвіл на використання творів авторського права у галузі високих технологій і цифрових пристроїв.
Але найцікавішими були доповіді та дискусії, які стосувались особливостей отримання патентів у сфері фармацевтики, порушення прав власників таких патентів та судових справ у цій галузі. Одним із питань, що хвилює фахівців фармацевтичної галузі, є продовження терміну патентної охорони винаходів, що належать до сфери фармацевтики, яке пов’язане з необхідністю проведення додаткових досліджень щодо застосування нових фармпрепаратів для лікування хвороб, що значно впливає на термін введення їх у дію. Тому на Конгресі приділили увагу наданню додаткових свідоцтв та інших документів, які дозволяють продовжити термін дії патентної охорони винаходів у цій галузі. Також були цікаві доповіді про особливості торговельних марок та їх взаємозв’язки з назвами фармацевтичних препаратів. Українська делегація, що представляла українську групу АІРРІ, налічувала 18 осіб, в основному патентних повірених України, з провідних юридичних і патентних фірм Києва та Харкова, які брали активну участь у дискусіях та круглих столах.
 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________