Всі рубрики

 

  

 

Адвокати готуються до часу «Ч»

Вхід на найбільш масштабний вітчизняний адвокатський захід, що вирішуватиме долю професії, буде лімітованим. Розпорядженням Володимира Висоцького, голови Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України (ВККА) встановлені квоти представництва адвокатів на Всеукраїнському форумі адвокатів, який пройде 18 вересня 2011 року в м. Києві. Сам Форум, якому делеговано визначити долю реформи адвокатури та ключові завдання нового закону, проходитиме в столичному палаці «Україна», і, згідно даних про кількість місць у залі, прийняти до участі у ньому зможуть 3500 адвокатів. Квоти представництва, встановлені для адвокатів з відповідних регіонів, розраховувались виходячи з місткості залу, загальної кількості адвокатів - 28 137, та кількості адвокатів в регіоні. Фактично кожен учасник Форуму буде представляють 8 своїх колег.
Найбільша кількість квот отримали адвокати міста Києва, Київської, Донецької та Дніпропетровської областей - по 300; найменше місць покладається на Кіровоградської, Черкаської, Чернігівської областей та м. Севастополя - по 80 представників.
Для того, щоб взяти участь у Форумі, бажаючим адвокатам необхідно буде  звертатися в свою регіональну КДКА. Там же можна дізнатися «більш детальну інформацію». А тим часом, в середовищі самих правників думки щодо майбутнього професії дедалі поляризуються. Так, нещодавно провела своє перше засідання. Робоча група Асоціації правників України з питань реформування адвокатури. Основне завдання, що стоїть перед групою - підготовка єдиної позиції АПУ з найбільш принципових питань реформування адвокатури. А відновлення активної роботи в цьому напрямі пов’язане з наближенням чергової сесії Верховної Ради. Очікується, що восени питання реформування адвокатури врешті буде вирішено парламентом, тож у зв’язку з цим назріла необхідність проаналізувати сучасний стан справ та переглянути існуючу концепцію АПУ щодо реформування адвокатури, прийняту ще  у 2009 році. Керувати роботою групи буде Президент АПУ Валентин Загарія, а заміщатиме його Дмитро Кухнюк, який вже впродовж тривалого часу працює над реформуванням адвокатури. Перш за все, учасники Робочої групи погодили план та графік своєї роботи, згідно з яким кінця літа буде розроблено офіційну позицію АПУ з питань реформування адвокатури. У випадку її затвердження Правлінням АПУ, на основі цього документу буде підготовлено відповідний законопроект або ж будуть запропоновані зміни та доповнення до одного з уже існуючих проектів. Уже зараз очевидно, що офіційна позиція АПУ з приводу реформування адвокатури може зазнати суттєвих змін, зокрема з огляду на певні політичні процеси в країни та настрої самих адвокатів. Загальні настрої, що панують у Асоціації правників,  демонструють прихильність її членів до повної лібералізації професії. Поряд з цим, попередньо проведені обговорення по регіональним відділенням організації демонструють тенденцію  несприйняття уніфікації, монополії та центрального самоврядування. Проте, чи вистачить у АПУ сил для того, щоб пролобіювати зручну для них редакцію профільного професійного закону?
 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________