Всі рубрики

 

  

 

Адвокати – на конкурс.

У березні поточного року Міністерство юстиції розпочне відбір адвокатів, які надаватимуть безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Відповідний План щодо організації та проведення конкурсів з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги підписав Міністр юстиції Олександр Лавринович.

Так, у березні-квітні поточного року Міністерством юстиції будуть створені конкурсні комісії з відбору адвокатів та розроблено перелік питань для анонімного письмового тестування адвокатів, які використовуватимуться при проведенні конкурсу.

До 26 березня буде оприлюднене оголошення про проведення конкурсів. Передбачається, що такі оголошення будуть розміщені на офіційних веб-сайтах Мін’юсту, Центру правової реформи і законопроектних робіт, головних управлінь юстиції в регіонах , а також у засобах масової інформації.

Сам конкурс із відбору адвокатів планується провести до 18 травня цього року. Після чого Мін‘юстом будуть сформовані локальні реєстри адвокатів, які надаватимуть безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, та адвокатів, які надаватимуть безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору.

За результатами конкурсу можна буде виявити недоліки та підготувати зміни до відповідних нормативно-правових актів з метою їх усунення.

Після ухвалення Закону, з липня 2011 р., в країні розпочалося поетапне формування системи надання первинної та вторинної безоплатної юридичної допомоги громадянам України.

На сьогодні, в Україні вже реалізовано можливість отримання громадянами України безоплатної первинної юридичної допомоги, зокрема, на базі 745 громадських приймалень, що були створені при територіальних управліннях юстиції. Такі ж громадські приймальні мають будуть створені при органах виконавчої влади Автономної Республіки Крим, територіальних органах центральних органів виконавчої влади, місцевих органах виконавчої влади.

Згідно із Законом, до 1 січня 2013 р. Мін’юст утворить при управліннях юстиції в областях, містах Києві та Севастополі центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Такі центри надаватимуть допомогу у складанні процесуальних документів, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, захисті від обвинувачення. У повному ж обсязі, передбаченому Законом, всі види безоплатної правової допомоги надаватимуться всім категоріям осіб з 1 січня 2017 р.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________