Всі рубрики

 

  

 

Міжнародний арбітраж: нотатки з Польщі.

16 березня ц.р. у місті Новий-Томисль (Польща) за інформаційної підтримки газети «Правовий тиждень» відбулася щорічна міжнародна конференція «Уніфікаційні тенденції ADR, своєрідність національних правових систем». З української сторони у заході взяли участь – голова МКАС при ТПП України Микола Селівон та арбітр Ксенія Даценко. Організаторами конференції виступив Арбітражний суд при Новотомиській торговій палаті в м. Новий Томисль та Польська асоціація арбітражу і медіації. Це був шостий захід із циклу «Арбітраж та медіація у країнах Центрально-Східної Європи та деяких країнах Азії», який традиційно зібрав арбітрів, медіаторів, практикуючих юристів і представників бізнес-спільноти, зацікавлених в інформації про актуальні події і передовому досвіді у сфері міжнародного комерційного арбітражу. До уваги слухачів було заявлено більше 20 доповідей, які стосувалися переважно особливостям національних правових систем, питанням впровадження та розвитку медіації. Так, організатор заходу, голова Польської асоціації арбітражу та медіації, голова Арбітражного суду при ТПП м. Новий Томисль Владзімеж Брих охарактеризував проблеми функціонування арбітражних та третейських судів у Польщі. Про специфіку та особливості арбітражного судочинства у Німеччині, проблеми медіації розповіли партнер компанії Hogan Lovells, (Мюнхен) Karl Pörnbacher, міжнародний арбітр, адвокат (Франкфурт на Майне) Joachim Hilla, медіатор з Institut für Ostrecht (Регенсбург) Tina de Vries.
Голова МКАС при ТПП України Микола Селівон розповів про міжнародний арбітраж в Україні. Так, протягом майже 20 років існування МКАС розглянув близько 7 тис. справ за участю сторін зі 110 країн світу, що робить Суд лідером у світі з розгляду зовнішньоекономічних спорів. Микола Селівон запросив усіх бажаючих 24-25 травня 2012 р. до Києва на міжнародну конференцію «Міжнародний комерційний арбітраж в Україні та світі: вчора, сьогодні, завтра», присвячену 20-й річниці МКАС при ТПП України.

Про зміни та значення типового закону ЮНСИТРАЛ розповіла Діляра Нігматуліна (Асоціація міжнародного арбітражу, Брюссель). Особливостям ADR у Китаї була присвячена доповідь кандидата наук з юридичного факультету університету Joensuu (Фінляндія) Yanan Zhang.
Проблематику та новини третейського розгляду в Росії висвітлила директор Міжнародного центру врегулювання неурядових суперечок (м. Казань) Ольга Юфімова. Про діяльність і розвиток міжнародного арбітражу в Казахстані розповів голова Міжнародного арбітражного суду при ТПП Республіки Казахстан Валерій Жакенов.

Учасники конференції з цікавістю сприйняли виступи щодо вибору місця арбітражного розгляду справи у польському законодавстві ад’юнкта у Западнопоморскій школі бізнесу Роберта Чіхорса, а також партнера компанії Sorainen (Литва) Renata Brežanskienė щодо проблем виконання рішень іноземних судів у Литві.

Отже, учасники конференції покинули славне місто Новий-Томисль не лише з корисною інформацією, але й з новими знайомствами, та, сподіваємось, новими ідеями щодо розвитку у своїх країнах міжнародного арбітражу.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________