Всі рубрики

 

  

 

Нотатки із засідання РСАС України.

Під час чергового засідання Рада суддів адміністративних судів визнала, що робота РСАС України за перше півріччя 2012 р. здійснювалась на належному рівні та у відповідності до вимог Закону «Про судоустрій і статус суддів» і Положення про Раду суддів адміністративних судів України. Як зазначив у своїй доповіді про стан організації роботи Ради за перше півріччя поточного року голова Ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський, план роботи Ради суддів в цілому виконано. Упродовж першого півріччя 2012 р. проведено 10 засідань Ради, на яких розглянуто більше 20 актуальних питань та прийнято 67 рішень. Постійно приділялась увага проблемним питанням, які стосуються організаційного забезпечення діяльності адміністративних судів України та потребують нагального вирішення. Зокрема, предметом розгляду Ради суддів неодноразово були питання щодо фінансування судів адміністративної юстиції України. Ці питання детально аналізувалися, готувалися пропозиції щодо шляхів вирішення проблем та приймались дієві рішення, у тому числі підготовлено ряд звернень до Державної судової адміністрації та Ради суддів України.

На постійному контролі Ради суддів адміністративних судів України знаходяться питання щодо кадрових призначень. Станом на 1 липня 2012 р. РСАС України включено до резерву 29 суддів, з яких: 6 суддів зараховано до резерву на заміщення адміністративних посад в апеляційних адміністративних судах; 23 судді зараховано до резерву на заміщення адміністративних посад в окружних адміністративних судах. До Вищої ради юстиції внесено 2 подання про призначення суддів на адміністративні посади та 1 подання про дострокове звільнення з адміністративної посади за власним бажанням.

На виконання орієнтовного плану роботи РСАС України на перше півріччя 2012 р., а також у зв’язку з проведенням чергових виборів народних депутатів України, призначених на 28 жовтня 2012 р. Радою суддів підготовлено і затверджено Рекомендації до організаційних заходів адміністративних судів, у тому числі місцевих як адміністративних, щодо організації роботи у період проходження виборчого процесу, які направлені судам.

Радою суддів адміністративних судів України постійно проводиться робота з розгляду звернень громадян, що надходять на її адресу. Упродовж першого півріччя 2012 р. таких звернень надійшло лише 57, що вдвічі менше за аналогічний період 2011 р. (всього надійшло 110 звернень). Потрібно зауважити, що ці показники є позитивним наслідком того, що судами адміністративної юстиції постійно вживаються заходи щодо вдосконалення та ефективності організації роботи, які здійснюються за безпосередньої участі РСАС України, зазначив у доповіді Микола Кобилянський.

Розглянувши друге питання порядку денного, Рада суддів задовольнила подання голови Окружного адміністративного суду м. Києва Павла Вовка і вирішила нагородити суддів цього суду Сергія Каракашьяна і Тетяну Шейко Грамотою Ради суддів адміністративних судів України за значний особистий внесок у виконанні завдань, покладених на систему адміністративних судів, високий професіоналізм, значні досягнення у роботі, сумлінну працю та з нагоди святкування п’ятої річниці початку діяльності Окружного адміністративного суду м. Києва.

У той же день Рада суддів адмінсудів обговорила доповідь Миколи Кобилянського щодо виконання вимог ст. 130 Закону «Про судоустрій і статус суддів» у частині надання суддям щорічної оплачуваної відпустки тривалістю 30 робочих днів і вирішила доручити Головам окружних та апеляційних адміністративних судів забезпечити виконання вимог ст. 130 зазначеного Закону з урахуванням п’ятиденного робочого тижня, провести перерахунок тривалості щорічних оплачуваних відпусток, наданих суддям у 2012 р.

Крім цього, Рада ухвалила рішення щодо зарахування до кадрового резерву суддів на заміщення адміністративних посад:

заступників Голови Вищого адміністративного суду України - Дмитра Ліпського, Михайла Цуркана;
заступника голови Львівського апеляційного адміністративного суду - Олега Заверуху;
заступників голови Харківського апеляційного адміністративного суду - Анну Бенедикт, Ларису Тацій;
заступника голови Окружного адміністративного суду АРК - Олену Трещову;
заступника голови Донецького окружного адміністративного суду - Андрія Зеленова;
заступників голови Житомирського окружного адміністративного суду - Євгена Романченка, Олену Сичову;
заступників голови Закарпатського окружного адміністративного суду - Олексія Шешеню;
заступників голови Запорізького окружного адміністративного суду - Максима Лазаренка, Ігоря Садового;
голови Вінницького окружного адміністративного суду - Олександра Вільчинського;
голови Волинського окружного адміністративного суду - Сергія Костюкевича;
голови Житомирського окружного адміністративного суду - Сергія Черноліхова;
голови Запорізького окружного адміністративного суду - Олега Прудивуса;
голови Рівненського окружного адміністративного суду - Василя Шарапи;
голови Херсонського окружного адміністративного суду - Віталія Попова;
голови Хмельницького окружного адміністративного суду - Миколи Ніколайчука;
голови Чернігівського окружного адміністративного суду - Віталія Добрянського.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________