Всі рубрики

 

  

 

Масштабне навчання нотарів на Сумщині.

Українська нотаріальна палата продовжує серію навчальних заходів, присвячених роз’ясненню основних положень Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Ці заходи користуються популярністю серед нотаріусів, адже вони усвідомлюють важливість покладених на них нових повноважень і намагаються якомога краще підготуватися до виконання функцій державних реєстраторів. Відповідний семінар нещодавно пройшов і в Сумах.
Його організаторами виступили Українська нотаріальна палата та Інститут підвищення кваліфікації працівників органів нотаріату. Семінар проведено за підтримки Міністерства юстиції України, Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України, а також за сприяння Головного управління юстиції Сумської області, Асоціації приватних нотаріусів Сумської області та Сумського обласного відділення Української нотаріальної палати. У заході взяли участь близько 180 нотаріусів не лише із Сумської, але й із Чернігівської, Луганської, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської областей, а також з Автономної Республіки Крим.

Розпочався семінар із виступу президента Української нотаріальної палати Людмили Павлової, яка підкреслила важливість подібних навчальних заходів, адже нотаріуси отримали від держави нові права і мають з гідністю використовувати надані їм повноваження. Людмила Павлова побажала учасникам плідної праці.
Привітала присутніх і голова Асоціації приватних нотаріусів Сумської області Лариса Волошина. Вона, зокрема, підкреслила, що таке масштабне навчання нотаріусів в області проводиться вперше. «Нотаріальна спільнота Сумщини представлена професіоналами. У нас працює багато нотаріусів, за плечима яких понад 30 років нотаріального досвіду. В області чимало династій нотаріусів. Брати участь у подібних навчальних заходах вкрай важливо як для досвідчених фахівців, так і для нотаріусів-початківців», – зауважила Лариса Волошина у вступному слові. Вона подякувала УНП за організацію семінару, а учасникам побажала плідної праці та натхнення у здобутті знань.

З лекцією, присвяченою питанням державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, перед нотаріусами виступила заступник начальника відділу методично-правового забезпечення Управління нотаріату та фінансового моніторингу юридичних послуг Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України Ганна Дьомкіна. Після виступу нотаріуси поставили їй запитання та отримали відповіді. Ця тема дуже зацікавила присутніх, адже більшість із них уже встигли пройти навчання, організоване ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції, однак через стислі строки цього навчання у нотаріусів залишилося багато запитань щодо застосування своїх прав та обов’язків як державних реєстраторів.

Не менш цікавими були виступи завідувачки Шістнадцятої державної нотаріальної контори м. Києва Марії Шапченко, яка висвітлила проблеми, що виникають у нотаріусів при оформленні спадкових справ, і начальника юридичного управління Державної служби фінансового моніторингу України, к.ю.н. Ігоря Гаєвського, який детально розглянув тему «Нотаріус як суб’єкт первинного фінансового моніторингу».

Участь у цьому заході була зарахована всім присутнім як підвищення рівня їхньої кваліфікації, на підтвердження чого учасники отримали відповідні свідоцтва.
Семінар, що пройшов на Сумщині, не останній. Наступні відбудуться 23 листопада у Луцьку та 7 грудня у Харкові. УНП запрошує всіх бажаючих взяти в них участь.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________