Всі рубрики

 

  

 

Розширено перелік підстав для анулювання свідоцтв нотаріусів.

Кабінет міністрів України розширив перелік підстав для анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю. Відповідні зміни до урядової постанови, якою затверджене Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату, були розроблені Міністерством юстиції.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, змінами передбачено, що питання анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю можуть розглядатись ВККН за поданням Нотаріальної палати України. У попередній редакції Положення право вносити відповідні подання мали лише головні управління юстиції в областях.

За словами міністра, зазначені зміни покликані забезпечити належне виконання положень ст. 10 нової редакції Закону «Про нотаріат». Цією статтею було визначено, що питання анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю може розглядатись ВККН за поданням НПУ.

Міністр нагадав, що відповідно до нової редакції Закону «Про нотаріат» НПУ є організацією, яка здійснює професійне самоврядування у сфері нотаріату. У разі неодноразового порушення нотаріусом правил професійної етики НПУ має право зробити подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________