Всі рубрики

 

  

 

Строк заявлення кредиторами своїх вимог обмежать.

Міністерство юстиції України пропонує спростити процедури припинення суб’єктів господарювання шляхом обмеження максимального строку заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється, та фізичної особи – підприємця, яка припиняє підприємницьку діяльність.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, законопроект розроблено з метою спрощення процедури припинення суб’єктів господарювання, скорочення її термінів, зменшення для суб’єктів господарювання грошових та часових витрат, пов’язаних із процедурою припинення, а також скорочення часу на проведення перевірок, пов’язаних із припиненням суб’єкта господарювання.

Міністр наголосив, що обтяжливість процедур припинення суб’єкта господарювання є загальновідомою, в державі існує нагальна потреба у спрощенні цієї процедури. Одним зі шляхів вирішення цього питання є зниження строку заявлення кредиторами своїх вимог до двох місяців.

Для цього проектом Закону передбачається внести зміни до Цивільного та Господарського кодексів. Зокрема, норму ГКУ про те, що строк для заяви претензій не може бути меншим, ніж два місяці з дня оголошення про ліквідацію, пропонується замінити положенням, що такий строк «не може становити менше двох і більше трьох місяців». Серед іншого передбачається, що законодавче врегулювання таких строків сприятиме зменшенню корупційних проявів, а також унеможливить тиск контролюючих органів на суб’єктів господарювання під час проведення перевірок, пов’язаних із припиненням суб’єкта господарювання.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________