Всі рубрики

 

  

 

Кабмін пропонує підвищити рівень особистої безпеки суддів.

Уряд має намір внести зміни до деяких законодавчих актів України з метою посилення державного захисту суддів. Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, урядовий законопроект спрямований на посилення державного захисту суддів та їх близьких родичів. З цією метою Кабмін пропонує внести зміни до законів України «Про судоустрій і статус суддів», «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», «Про оперативно-розшукову діяльність» та до Кримінального кодексу України.

Так, у Законі «Про судоустрій і статус суддів» передбачається розширити перелік осіб, стосовно яких можуть бути застосовані спеціальні заходи захисту. А саме крім суддів до цієї категорії належатимуть їх близькі родичі та члени сім’ї.

Також законопроектом пропонується встановити заборону щодо розголошення відомостей про суддю органами державної влади, підприємствами, установами, організаціями, особами, яким ці відомості стали відомі у процесі службової діяльності.

Судді надається право на забезпечення мобільними пристроями сповіщення про небезпеку, а також на обладнання житла протипожежною та охоронною сигналізацією за рахунок коштів державного бюджету.

Пропонується також розширити повноваження судових розпорядників щодо забезпечення громадського порядку у суді, в тому числі шляхом застосування спеціальних засобів, що використовуються при охороні громадського порядку.

У Законі «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» пропонується замінити поняття «працівник суду» на поняття «суддя, працівник апарату суду».

Передбачається, що ухвалення указаних законодавчих змін дозволить підвищити рівень забезпечення особистої безпеки суддів у зв’язку із здійсненням ними правосуддя

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________