Всі рубрики

 

  

 

У ВГСУ пройшла підготовка суддів апеляційних господарських судів.

Національна школа суддів України спільно з Вищим господарським судом України провели підготовку суддів апеляційних господарських судів Дніпропетровської, Донецької, Київської, Львівської, Одеської, Харківської та Рівненської областей.

В рамках цієї підготовки наприкінці лютого 2013 р. за підтримки Центру комерційного права відбувся семінар на тему: «Реформування законодавства про банкрутство» за участю суддів Вищого господарського суду України.

Зокрема, суддя ВГСУ Лілія Катеринчук заакцентувала увагу на питаннях застосування нового закону про банкрутство.

Свою думку з цього приводу висловила також директор Центру комерційного права Валентина Данішевська, яка представила слухачам дослідження Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації, здійснила порівняльний аналіз країн в частині ведення бізнесу, розповіла про реформування українського законодавства про банкрутство.

Проблемні питання в сфері кредитних відносин проілюстрував у своїй доповіді суддя-секретар першої судової палати ВГСУ, Заслужений юрист України Олександр Кот. Зокрема, основна увага була зосереджена на законах, що регулюють кредитно-банківську систему та судовій практиці господарських судів щодо укладення кредитних договорів.

Суддя-секретар другої судової палати ВГСУ, Заслужений юрист України Євген Першиков зосередив увагу колег на питанні єдності судової практики при розгляді справ.

Вже вкотре лекція судді ВГСУ, секретаря Ради суддів України, Заслуженого юриста України Тетяни Козир про морально-етичні стандарти поведінки суддів не втрачає своєї актуальності.

Компетентні поради щодо застосування постанов пленумів ВСУ та ВГСУ надала колегам суддя ВГСУ, член Ради суддів України Інна Алєєва.
На основних новелах законодавства про банкрутство детально зупинився суддя ВГСУ Борис Поляков.

Лекціїї із захисту прав інтелектуальної власності викликали підвищений інтерес у слухачів і багато цікавих запитань. За словами судді ВГСУ, Заслуженого юриста України Богдана Львова, спори з інтелектуальної власності для України дещо нові, а тому важливо переймати досвід інших країн. В свою чергу, суддя ВГСУ, Заслужений юрист України Ігор Бенедисюк підкреслив, що кількість таких спорів зменшилась на 30% порівняно із 2011 р. Він також розповів про факти правопорушень в мережі Інтернет і цілий ряд труднощів, які виникають під час збору та фіксації доказів щодо таких порушень.

На сьогоднішній день в договірних відносинах між суб'єктами господарювання залишаються проблеми правозастосування. Саме тому, доповідь судді ВГСУ, Заслуженого юриста України Тетяни Дроботової стане у нагоді для суддів в їхній подальшій роботі.

Крім лекцій слухачам провели пізнавальну екскурсію в Музеї історії господарських судів України, яка викликала захоплення у всіх присутніх.
По завершенню навчальної програми проректор Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, Заслужений юрист України Володимир Мазурок вручив суддям, які пройшли підготовку, сертифікати Національної школи суддів України та висловив вдячність керівництву, суддям і працівникам апарату Вищого господарського суду України за сприяння в проведенні заходу.

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________