Всі рубрики

 

  

 

Кадрові ротації у кваліфкомісії нотаріату


5 серпня 2013 р. міністр юстиції України Олена Лукаш провела перше засідання Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату (далі – Комісія) в оновленому складі. «Система нотаріату в Україні потребує уваги і змін. Базовими у вашій роботі мають бути дотримання прав громадян та їх захист, тож щоденною працею ви повинні виконувати місію, яку на вас покладено», – наголосила міністр.

Як уже повідомлялось, наказом від 1 серпня 2013 р. міністр юстиції затвердила новий склад Комісії при Міністерстві юстиції. До її складу, окрім власне пані Лукаш (яка обійняла посаду голови Комісії, зокрема, увійшли:

  • заступник директора Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Мін’юсту, начальник управління нотаріату та фінансового моніторингу, секретар Комісії Дмитро Журавльов;
  • начальник Головного управління юстиції Мін’юсту у Луганській області Євген Варнаков;
  • начальник відділу нотаріату Головного управління юстиції Мін’юсту у Львівській області Олена Пелех;
  • представник Української нотаріальної палати, приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу Тетяна Борисова;
  • представник Української нотаріальної палати, державний нотаріус, завідувач 6-ї Запорізької державної нотаріальної контори Наталія Дмитрієва;
  • представник Української нотаріальної палати, приватний нотаріус Донецького міського нотаріального округу Вікторія Плугатирьова;
  • приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Вікторія Захарченко;
  • приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Володимир Марченко;
  • приватний нотаріус Полтавського міського нотаріального округу Валентина Медвєдєва;
  • приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Андрій Сидоренко.

Пріоритетом формування нового складу Комісії було регіональне представництво: з 11 членів Комісії 8 представляють регіони України, що дозволяє бачити картину вчинення нотаріальних дій на всій території України. Крім того, 9 членів комісії – це фахівці зі значним досвідом (понад 15 років практичної роботи нотаріуса). “Фаховий рівень кожного нотаріуса визначає обличчя нотаріату України в цілому, – підкреслила Олена Лукаш. – Зараз перед нотаріальною спільнотою стоять нові вимоги до якості публічних послуг та удосконалення механізму забезпечення законних прав кожного громадянина”.

Заступником голови Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату було обрано приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Володимира Марченка. Було також затверджено графік роботи Комісії на поточний рік.

Члени Комісії обговорили низку пропозицій щодо вдосконалення законодавства з питань комунікацій між громадянами, нотаріусами та Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату.

Під час засідання також прозвучали пропозиції запровадити на перспективу принцип тестової системи здачі іспитів, що також унеможливить у подальшому суб’єктивний фактор та корупційну складову в оцінюванні знань осіб, які мають намір займатися нотаріальною діяльністю.

Задля збільшення кількості осіб, які можуть бути допущені до іспиту на право заняття нотаріальною діяльністю, Комісія прийняла рішення щодо перенесення дати кваліфікаційного іспиту на 29 жовтня 2013 р.

Під час засідання зазначалось, що результатом нотаріальної реформи мають стати мінімізація грошових витрат громадян та скорочення часу на обслуговування населення. Обговорювалось також питання продовження реформування нотаріату, зокрема, підвищення якості надання публічних послуг, до яких належать вчинення нотаріальних дій та послуги з реєстрації речових прав, оскільки ця сфера є одним із ключових пріоритетів реформ, які впроваджуються у державі.

Олена Лукаш побажала новому складу Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату об’єктивності у роботі та реалізації планів стати тією інституцією, яка викликатиме у людей повагу, авторитет та довіру.

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________