Всі рубрики

 

  

 

Нові правила професійної етики нотаріусів.

 
Наказом Міністерства юстиції України від 4 жовтня 2013 р. затверджено нові Правила професійної етики нотаріусів України.
Попередні правила професійної етики нотаріусів України, затверджені у березні ц.р., містили дискримінаційне положення. Про що йдеться? Нотаріус, у тому числі державний, ніс відповідальність за несплату членських внесків до самоврядної організації – Нотаріальної палати України, і це було підставою для внесення подання до Кваліфікаційної комісії нотаріату про анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю без поважних причин.
Підставою для затвердження нових Правил професійної етики нотаріусів стали численні звернення державних та приватних нотаріусів, які також взяли активну участь в обговоренні нової редакції Правил.
В основу нових Правил покладено перш за все принцип професійності нотаріуса як особи, якій державою делеговані функції по посвідченню прав, а також фактів, що мають юридичне значення, з метою надання їм юридичної вірогідності.
Правилами детально визначено основні принципи професійної діяльності нотаріуса, його морально-етичні зобов’язання, врегульовано питання відносин нотаріуса з особами, які звертаються за вчиненням нотаріальних дій чи отриманням відповідних консультацій правового характеру, та нотаріальним співтовариством.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________