Всі рубрики

 

  

 

З 1 січня 2014 р. застосовуватимуться більш жорсткі вимоги щодо подачі скарги до Європейського суду.


Як повідомляє Секретар Європейського суду, з набранням чинності 1 січня 2014 р. нової редакції правила 47 Регламенту Європейського суду з прав людини будуть застосовуватися більш жорсткі вимоги щодо подачі скарги до Європейського суду. Внесені до Регламенту Суду поправки, спрямовані на підвищення ефективності його роботи та пришвидшення розгляду скарг, впроваджують дві важливі зміни, які визначатимуть, буде заява передана на розгляд Суду чи відхилена без розгляду.

Перша зміна стосується інформації та документів, які подаються до Європейського суду та дають йому можливість розглядати заяви та здійснювати свою діяльність настільки ефективно, наскільки це можливо. Отже, з 1 січня 2014 р. будь-яка заява, що надсилатиметься до Суду, має бути підготовлена відповідно до вимог формуляра (з наданням інформації у справі у повному обсязі за усіма пунктами формуляра заяви) та супроводжуватись копіями відповідних підтверджувальних документів. Всі неповні скарги (без усієї інформації, що вимагається за формуляром, і копій документів) не будуть розглядатись та будуть відхилені Судом.

Друга поправка стосується зупинення перебігу строку, протягом якого заява має бути подана до Суду, тобто впродовж шести місяців від дати ухвалення остаточного рішення найвищою судовою інстанцією на національному рівні. Протягом зазначеного строку має бути подана заява, що відповідає вимогам, викладеним у Правилі 47 Регламенту Суду: заповнений належним чином формуляр заяви та підтверджувальні документи. Подання неповної заяви не приведе до зупинення перебігу вказаного шестимісячного строку і ця заява підлягатиме відхиленню, на відміну від того, що зараз можна протягом цих шести місяців направити заяву, у якій стисло викласти обставини справи, а вже потім, навіть після завершення шестимісячного строку, надіслати заповнений формуляр і копії документів.

Новий спрощений формуляр заяви, а також перелік необхідних супровідних документів відповідно до нових правил будуть доступні на офіційному веб-сайті Європейського суду (www.echr.coe.int) з 1 січня 2014 р.

Повний текст поправок до Регламенту Європейського суду з прав людини буде опубліковано після 1 січня 2014 р. на офіційному веб-сайті Уповноваженого у розділі «Як звернутися до Європейського суду з прав людини».


 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________