Всі рубрики

 

  

 

У липні відкриються 100 центрів з надання БПД.



З 1 липня по всій території України почнуть працювати 100 нових центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Про це нещодавно на прес-конференції в Кабінеті Міністрів повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.


«З 1 липня по всій території України почнуть роботу 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ми очікуємо, що в кожній області буде створено від 3 до 7 таких центрів. 1 центр обслуговуватиме кілька районів та міст з населенням близько півмільйона осіб. Ми очікуємо, що відстань до таких центрів для громадян не перевищуватиме 40 км», – зазначила перший заступник міністра юстиції.

За її словами, розвиток регіональних представництв із надання безоплатної правової допомоги буде здійснюватися на основі трирівневої функціональної моделі. Новостворені центри на місцях виконуватимуть функції фронт-офісів, а бек-офіси працюватимуть на рівні області. Крім того, буде функціонувати координаційний офіс, роботу якого забезпечуватиме координаційний центр з надання правової допомоги.

Наталія Севостьянова також повідомила, що центри надання правової допомоги будуть обслуговувати тимчасово переміщених осіб, а також учасників АТО.

«Найближчим часом буде ініційовано надання права даним центрам надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам. А з 1 липня допомога надаватиметься і для учасників АТО та осіб, які постраждали від конфлікту на сході України та в Криму», – зауважила вона.

Пані Севостьянова також повідомила, що 11 березня Уряд прийняв постанову про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів щодо захисту прав людини шляхом спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення якості її надання.

«Тепер можливість доступу до безоплатної вторинної правової допомоги передбачена для усіх осіб, свободу пересування яких було фактично обмежено. Раніше цей доступ могла отримати лише та особа, чий процесуальний статус затриманого був оформлений протоколом слідчого. Також запроваджено цілодобову гарячу лінію для осіб, які бажають отримати правову допомогу і членів їх сімей за номером 0 (800) 213-103. Крім того, забезпечено безперервність захисту у кримінальному провадженні за участю адвоката», – наголосила вона.

Наталія Севостьянова також повідомила, що із загальної кількості адвокатів в Україні 7% працюють у системі надання безоплатної правової допомоги. При цьому вони демонструють дуже високі показники ефективності. Кількість виправдувальних вироків у справах, які вони ведуть, до загальної кількості виправдувальних вироків в Україні становить 43% (а саме, це 140 вироків).

У свою чергу заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок повідомив присутніх про розпочатий 13 березня конкурс з підбору керівників місцевих центрів.

«Конкурс пройде у 2 етапи. Перший етап – подання відповідних он-лайн заявок. Після цього претенденти, які повністю відповідають вимогам, будуть запрошені на співбесіду до Києва. Співбесіди триватимуть до 20 квітня», – зазначив він.

За результатами співбесід комісія, утворена на базі відкритої громадської платформи, що сприяє розвитку системи безоплатної правової допомоги, відбере претендентів, які будуть подані для розгляду на призначення керівниками місцевих центрів.

«Серед вимог, які ми ставимо перед кандидатами – повна вища освіта, бажано у галузях правознавства, соціального забезпечення, держуправління чи менеджменту персоналом, загальний трудовий стаж не менше 5 років, і стаж роботи на керівних посадах не менше 2 років, а також вільне володіння українською мовою. Досвід роботи у сфері права буде перевагою», – зауважив Мирослав Лаврінок.

За словами голови правління Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторії Мітько, очолювана нею організація об′єднує спеціалістів, які вирішили надавати допомогу тому, що їм ця роботи цікава, вони вболівають за неї і хочуть, щоб допомогу адвоката можна було донести до кожної конкретної людини.

«Ми ставимо перед собою завдання консолідувати адвокатів, які готові надавати допомогу громадянам. Ми готові взяти участь у підвищені кваліфікації адвокатів. Системою безоплатної правової допомоги вже напрацьована практика підвищення кваліфікації адвокатів, коли збирається група адвокатів, які слухають певні курси, і потім, виїжджаючи в регіони, збирають адвокатів місцевих центрів і з ними проводять заняття», – зазначила Вікторія Мітько.

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________