Всі рубрики

 

  

 

Вища рада юстиції не збавляє обертів.

 
 
Незважаючи на активний відпускний сезон, Вища рада юстиції продовжує активну діяльність. Так, на початку серпня 2015 р. відбулося чергове засідання ВРЮ, на якому Рада розглянула висновки секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад щодо внесення подання Президентові України про призначення 13 кандидатів на посади суддів місцевих судів та звільнення 51 судді з посади за загальними обставинами. Крім того, Радою розглянуто заяви 7 суддів про відкликання заяв про звільнення. 

Як повідомив за підсумками засідання голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, Рада ухвалила рішення про внесення подання Главі держави стосовно призначення 11 кандидатів на посади суддів у суди Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Харківської, Миколаївської, Вінницької областей.

За результатами розгляду питання про звільнення суддів з посад за загальними обставинами було ухвалено рішення про звільнення 36 суддів з посад за загальними обставинами, а саме: за власним бажанням (17), у відставку (18), у зв’язку з неможливістю виконувати повноваження за станом здоров’я (1).

Рада залишила без розгляду заяви 7 суддів про звільнення з посад за загальними обставинами, що виявили бажання продовжити роботу на своїх посадах.
 
«За результатами розгляду заяв суддів, які подали заяви про звільнення за загальними обставинами, Вища рада юстиції виявила 13 суддів, що співпрацюють із так званими терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР», саме тому Рада вирішила зупинити розгляд їх заяв та направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для вирішення питання про притягнення вказаних суддів до відповідальності», – сказав Ігор Бенедисюк.

Рада також зупинила розгляд питання про відставку стосовно судді апеляційного суду м. Києва Ольги Єфімової до розгляду ВРЮ висновку Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції (ТСК) про порушення присяги.

Рада відмовила Дмитру Цвірі у внесенні подання про призначення на посаду судді господарського суду Луганської області через відсутність у вказаного кандидата достатнього правового стажу на момент подання відповідної заяви до ВККС України.

Розгляд питання про призначення на посаду судді Арбузинського районного суду Миколаївської області Ірини Явіци було відкладено для додаткової перевірки.

ВРЮ також винесла на обговорення висновок дисциплінарної секції за матеріалами перевірки, проведеної членом ВРЮ Андрієм Бойком за поданням, яке надійшло до ВРЮ 15 червня 2012 р., стосовно судді Приморського районного суду м. Одеси Олега Крикливого

Так, член ВРЮ, який здійснював перевірку дій судді при розгляді кримінальної справи, встановив, що попередній розгляд справи відбувся, зокрема, у неробочий час, а також суддею одному із засуджених безпідставно було змінено запобіжний захід у виді тримання під вартою на підписку про невиїзд. Це, на думку доповідача, вказує на ознаки порушення присяги судді.

За результатами розгляду ВРЮ вирішила направити матеріали до ВККС для проведення перевірки та вирішення питання про наявність підстав для притягнення даного судді до дисциплінарної відповідальності.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________