Всі рубрики

 

  

 

Реєстрація бізнесу онлайн.



Міністерство юстиції звернулося до Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду та органів статистики з ініціативою створити онлайн систему обміну інформацією щодо реєстрації бізнесу аби бізнесмен, зареєструвавши компанію на сайті Мін’юсту, не мав відвідувати інші органи. Про це в ході виступу на Форумі електронного урядування у Львові повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Зараз підприємець через сайт Міністерства юстиції за 5 хвилин або протягом 24 годин відвідавши відділ реєстрації може безкоштовно зареєструвати компанію. Але потім йому треба бігати ще по інших відомствах для того, щоб стати на облік. Ми ініціюємо співпрацю для онлайн обміну інформацією з Фіскальною службою, Пенсійним фондом і органами статистики. Маю надію, що ці органи підтримають дану ініціативу», –зазначив очільник Мін’юсту. Він звернув особливу увагу на те, що запровадження даної ініціативи не потребує змін у законодавстві.

«Треба робити маленькі речі по електронному врядуванню кожному на своєму місці. Міністр фінансів підтримує нашу ініціативу. Маю надію, що і його підлеглі, так само як і підлеглі Міністра соцполітики підтримають цю ініціативу», – зауважив Павло Петренко. Міністр також поінформував присутніх про досягнення Мін’юсту у сфері електронного врядування та запровадження онлайн-сервісів.

«Минулого року у нас з’явився перший електронний сервіс, який запровадило Міністерство юстиції. Ми перевели в електронний формат торги конфіскованим майном – одну з найкорумпованіших систем в міністерстві», – сказав очільник Мін’юсту.

За його словами, система витримала шалену критику і довела свою успішність. «СЕТАМ зараз є одним із найуспішніших державних сервісів, де на аукціонах продаються тисячі лотів від мобільних телефонів до цілих майнових комплексів. Багато в чому саме на прикладі системи торгівлі арештованим майном розроблялася система електронних державних закупівель», – зазначив Міністр юстиції.

Він також розповів про систему онлайн сервісів, яка дає змогу за кілька хвилин зареєструвати компанію чи отримати витяг, виписку або довідку з реєстрів нерухомості та бізнесу.

«Цими послугами скористалися вже більше 1 млн українців. Платні послуги отримали майже 70 тис українців у сфері реєстрації бізнесу та 40 тисяч – в сфері реєстрації нерухомості», – додав Павло Петренко.

Окрім того, він поінформував присутніх про запуск онлайн сервісів у сфері реєстрації актів цивільного стану.

«Ми почали запроваджувати електронні сервіси у найбільш важкій сфері – сфері реєстрації актів цивільного стану. Ніхто не вірив, що в цій системі можна запровадити систему електронної оплати чи отримання свідоцтва про народження і реєстрацію шлюбу онлайн. У липні цього року ми запустили цей пілот у кількох перших РАЦСах України, зараз їх вже 113. Зайшовши на сайт, можна обрати зручну дату та час шлюбу, оплатити послуги, направити відскановані документи і прийти тільки на урочисту подію. Не 4 рази ходити до РАЦС як раніше, а лише 1», – зауважив Міністр юстиції.

За словами львівського міського голови Андрія Садового, Львів готовий стати пілотним регіоном для запровадження новацій Міністерства юстиції. «Позиція Міністерства юстиції є принциповою – кожна людина повинна мати можливість швидко отримати потрібну інформацію. Позиція міста Львів – ми готові буди експериментальним майданчиком, де б відпрацьовувалися новації, які потім могли б рухатися по всіх містах нашої держави», – заявив мер Львова.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________