Всі рубрики

 

  

 

Відкрито перший райцентр надання адмінпослуг.



У Святошинському районі Києва відкрили перший районний центр надання адміністративних послуг європейського рівня, який надаватиме громадянам понад 100 сервісів, які раніше українці отримували в органах юстиції. Про на урочистому відкритті центру повідомив міністр юстиції Павло Петренко.


«Минулого року ми запустили бюджетну децентралізацію, і місцева влада отримала додаткових 40% коштів до місцевих бюджетів. Цього року ми завершуємо процес децентралізації сервісів. Можу констатувати, що ми маємо результати. Ми відкриваємо Центр надання адміністративних послуг європейського зразка, куди Міністерство юстиції передає понад 100 сервісів, які раніше надавалися нашими співробітниками», – зазначив міністр юстиції.


За його словами, такі сучасні центри мають стати прикладами того, яким чином треба надавати послуги на місцях і як забезпечити громадян якісними сервісами.
Він також поінформував присутніх, що з 1 січня наступного року місцеві органи влади в усій країні мають перебрати на себе функції з реєстрації бізнесу та нерухомості.
«Ми максимально спростили процедури та перевели їх у електронний формат. Ми прибрали купу не потрібних довідок і різного роду папірців, які були радянським атавізмом, аби зробити послуги максимально зручними», – наголосив міністр юстиції.


За його словами, крім повноважень місцеві органи влади отримають додатково 1 млрд. грн., які раніше надходили до центрального бюджету. Ці кошти вже наступного року на місцях зможуть використати на побудову нового дитячого садка чи дитячого майданчика, ремонт дороги або відкриття ще одного такого центру.
«Місто Київ за розрахунками наступного року може отримати близько 150 млн. грн. додаткових коштів до місцевого бюджету завдяки наданню адміністративних послуг», – зазначив він.


На його переконання, реальна децентралізація полягає у спільній відповідальності й у спільних діях центральної та місцевої влади. Київ може стати прикладом співпраці, яка забезпечить комфорт для людей.


«Тільки спільними зусиллями і маленькими кроками до великих перетворень ми змінимо цю країну. Я переконаний, що відкриття центру – це результат реальних справ, які робить місцева і центральна влада для зміцнення країни», – зауважив Павло Петренко.


Одразу після перерізання червоної стрічки Міністр юстиції особисто перевірив якість надання послуг та отримав електронний витяг з реєстру нерухомості.


«На все пішло не більше 2 хвилин. Фактично, тут можна отримати послугу з такою самою швидкістю, як і онлайн послуги Міністерства юстиції», – заявив він.

 

Столичний міський голова Віталій Кличко зазначив, що відкриття центру має стати прикладом для інших районів.


«Наше завдання зробити такий самий центр в кожному районі м. Києва. Такі центри мають не лише виглядати красиво, вони повинні надавати якісні послуги і сервіс кожному киянину. Щоб тут можна було за короткий час оформити усі необхідні документи, отримати довідку та інші послуги, на які раніше йшло дуже багато часу», – наголосив Віталій Кличко.


За його словами, місцева влада має якісно перебрати на себе надання сервісів громадянам, аби місцеві жителі відчули себе сучасною європейською нацією.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________