Всі рубрики

 

  

 

ЗАХОПЛЕННЯ ТПП – ЦЕ ЛЯПАС УКРАЇНСЬКОМУ БІЗНЕСУ.



Український бізнес, іноземні інвестори та міжнародні організації заявили про свою підтримку керівництву Торгово-промислової палати України. Бізнес-спільнота звертає увагу на чималі ризики для міжнародних відносин, до яких може призвести захоплення ТПП України. Про це стало відомо 18 лютого під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.


«ТПП України зіткнулась із цинічним явищем – спробами рейдерського захоплення та психологічним тиском. Діяльність рейдерів організована та цілеспрямована. Їхня кінцева мета – дискредитувати діяльність ТПП, захопити владу. Вже другий рік поспіль ТПП регулярно переживає атаки силових структур і контролюючих органів, прокурорів, депутатів і псевдогромадських лідерів, що супроводжуються необґрунтованими звинуваченнями та замовними інформаційними кампаніями», – заявив президент ТПП України Геннадій Чижиков. За його словами, він направив відкритого листа Президентові України Петру Порошенку із проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо ТПП України. Адже, незважаючи на те що в Законі «Про торгово-промислові палати в Україні» чітко зазначено, що держава не втручається у справи ТПП України, наразі організація відчуває значний тиск з боку державних органів.


«Як адвокат, я хотів би звернути увагу на абсурдність звинувачень, які пред’являються ТПП України», – зазначив під час прес-брифінгу адвокат ТПП України Денис Ципін.


Перше звинувачення – розтрата державних коштів. ТПП не могла розтратити те, чого у неї не було. ТПП – недержавна організація, вона не має бюджетного фінансування.


Друге – несплата податків на суму 40 млн грн. Є два акти податкової, яка встановила недоплату, однак Вищий адміністративний суд вже давно ухвалив рішення, що обвинувачення було необґрунтованим.


Третє звинувачення – деякі активи, які перебували в Криму, дісталися окупантам. ТПП України ніколи не контролювала активи регіональних палат. ТПП України не мала права втручатися в діяльність кримських палат.


«Я впевнений, що Президент України повинен втрутитися в кампанію, яка ведеться проти ТПП України. Нехай обвинувачі Палати «вийдуть у люди» і публічно пред’являть докази своїх звинувачень. А Палата обов’язково на них відповість. Оскільки нинішня ситуація тільки принижує всю правоохоронну систему України», – наголосив адвокат.


На захист Палати став і український бізнес. Виступивши від імені членів ТПП, голова Комітету підприємців ринку фінансових послуг при ТПП України Олег Лиховид, зазначив: «Вітчизняний бізнес має гіркий досвід рейдерських атак. Саме тому ситуація навколо ТПП України так нас турбує. А особливе занепокоєння викликає абсолютна закритість будь-яких претензій. Палата – не акціонерне товариство. Вона належить її членам, тобто дев’яти тисячам підприємств. Палата – визнаний у світі представник українського бізнесу, так би мовити, його вікно у світ». За словами пана Лиховида, послугами системи торгово-промислових палат в Україні щодня користуються не менше тисячі підприємств. «Ще не минув рік, як члени Палати на З’їзді позитивно оцінили її діяльність. Ми довірили управління нею нинішньому складу президії, президенту і віце-президентам. Ми затвердили Стратегію розвитку Палати до 2020 р. Саме вона забезпечить виведення українського бізнесу на ринки Європи і світу», – зазначив він.


Крім того, за словами іноземних інвесторів, тиск на ТПП України та інформаційний «бруд» створює суттєві перепони для міжнародного економічного співробітництва України. «Наша увага спрямована у бік необґрунтованої атаки на ТПП України з повним усвідомленням того, що цей процес характеризує державу Україна в очах міжнародного інвестора як нестабільного партнера. Нелегка економічна ситуація в країні і так не дає можливості позиціонувати український ринок як перспективний фундамент для інвестицій. Висловлюємо надію на залучення громадськості до спільного аналізу щодо конфліктної ситуації та пошуку правового шляху вирішення даного питання», – зазначив під час прес-брифінгу заступник голови Ділової ради Туреччини та України Комітету зовнішньоекономічних зв’язків Туреччини DEIK Расим Бекмезджи.


Усі учасники прес-брифінгу також наголосили на необхідності публічного обговорення ситуації та закликали опонентів Палати пред’явити конкретні обґрунтовані докази звинувачень, а не влаштовувати «брудні» інформаційні кампанії.


Торгово-промислова палата України – недержавна, неприбуткова, самоврядна членська організація, що функціонує в Україні з 1972 р. Діяльність Палати регулюється Законом України «Про торгово-промислові палати в Україні». Місія Торгово-промислової палати України – створення та підтримка сприятливого середовища для ведення бізнесу в Україні та посилення міжнародної ділової співпраці Україна – Світ. Мета – розвинутий і сильний вітчизняний бізнес. ТПП України об’єднує в своїх лавах близько 9 тис. компаній, фірм та їх об’єднань. 85% із них – представники малого та середнього бізнесу. На базі ТПП України діють Міжнародний комерційний арбітражний суд; Морська арбітражна комісія; Третейський арбітражний суд.


 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________