Всі рубрики

 

  

 

Мін’юст бореться з рейдерами.



Нещодавно відбулася зустріч заступника міністра юстиції Гії Гецадзе та заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації Павла Мороза з членами Американсько - української ділової ради щодо запобігання незаконному заволодінню майном.


Рейдерство – це явище, яке існує не лише в Україні. Така негативна практика присутня у всіх країнах світу. Головне завданням держави – розробка дієвих механізмів протидії.


«Бізнес та громадяни повинні розуміти, що активи надійно захищені. Захищені правовою та справедливою державою», – зазначив Павло Мороз.


Сьогодні Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації – ефективний запобіжник незаконним захопленням. Її діяльність є критично важливою.


Рейдери – це не просто вороги бізнесу, а й недруги цілої держави. Вони, переслідуючи власні дрібні інтереси, приносять серйозні збитки для України. Через їхню активність відсутній сприятливий бізнес-клімат та інвестиції відповідно.


«Комісією отримано понад 700 скарг, майже 100 – задоволено. Це не просто анульовані дії, а фактичний порятунок від рейдерства», – підкреслив заступник Міністра юстиції.


Практична реалізація дієвого інституту протидії рейдерству стала можливою завдяки реформі системи реєстрації. Мін’юст передав функції реєстрації бізнесу та нерухомості, залишивши за собою виключно контроль.


«Ми рухаємося до відмови від монополії та до створення конкуренції у кожній сфері, де це можливо. Немає монополії – немає передумов для здирництва, вимагання, хабарництва та несправедливості», – наголосив Гія Гецадзе.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________