Всі рубрики

 

  

 

Тільки чверть звернень до антирейдерських штабів стосувалась рейдерства.


Тільки четверта частина всіх звернень до антирейдерських агроштабів, які з серпня по листопад працювали в усіх областях України, стосувалась рейдерства. Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Сукманова під час прес-конференції щодо підсумків роботи цих штабів.


«За час роботи штаби розглянули 491 звернення з загальних питань, з них 136 стосувались рейдерства, тобто четверта частина. Решта – корпоративних конфліктів, крадіжок урожаю тощо. Це означає, що озвучені певними діячами цифри про вал рейдерських атак, м’яко кажучи, не відповідають реальній ситуації», – зазначила пані Сукманова.


За її словами, штаби виконали свою головну функцію й запобігли десяткам рейдерських захоплень і, що найголовніше, не допустили можливих сутичок між селянами і рейдерами, які могли закінчитися кровопролиттям. «У рамках роботи штабів порушено 17 кримінальних справ», – зазначила заступник міністра. Вона наголосила, що агроштаби стали прикладом успішного унікального формату співпраці різних державних органів – Мін’юсту, Нацполіції, Генпрокуратури, Держгеокадастру, місцевої влади. І додала, що важливою частиною діяльності штабів, які діяли у рамках проекту Мін’юсту «Я маю право!», стала просвітницька робота. «Ми побачили достатньо низький рівень правової свідомості громадян, які двічі підписують з різними орендарями один і той самий договір оренди, не читають, що підписують, а потім виникають конфлікти. Тому Мін’юст запустив мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги. Ці групи їздили по найвіддаленіших селах всієї країни і надавали людям юридичні консультації з найрізноманітніших питань. Вони здійснили близько 1900 виїздів та прийняли у мобільних точках доступу майже 15 тисяч людей», – розповіла Олена Сукманова.


Як наголосив голова Громадської спілки «Аграрний союз України» Геннадій Новіков, створення агроштабів стало на 100% позитивним досвідом, який потрібно поширювати на інші галузі життя.


Заступник голови Громадської спілки «Всеукраїнська Аграрна Рада» Михайло Соколов зазначив, що ініціатива «антирейдерські штаби» гарно спрацювала. «Настільки гарно, що ми тепер думаємо, чи потрібно створювати свою службу охорони, яку ми планували створити до початку роботи агроштабів. Якщо подивитися кількість випадків рейдерських захоплень по нашій асоціації після того, як запрацювали штаби, то вона мізерна. Таких випадків було 4-5, і по трьох з них вже є позитивні рішення. Це найголовніший результат, бо коли ефективно працюють державні органи, ніхто не захоче нести відповідальність за порушення закону», – зазначив пан Соколов.

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________