Всі рубрики

 

  

 

Зміни в роботі Єдиного реєстру податкових накладних.


 

24 березня 2018 року набуває чинності Постанова КМУ від 21 лютого 2018 р. N 204, якою були внесені зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних. Відтепер, операційний день для подачі податкових накладних або розрахунків коригування триватиме в робочі дні з 8-ї до 20-ї години.


Змінами також передбачено, що якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочій день, такий день також вважається операційним днем.


У разі зупинення реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування формується відповідна квитанція. Така квитанція одночасно надсилається постачальнику (продавцю) та отримувачу (покупцю) - платнику податку.


НБУ змінює порядок погодження посадових осіб банківських установ


Відтепер, під час призначення керівника, керівника підрозділу внутрішнього аудиту банку, регулятору необхідно надавати:


- обґрунтування щодо відповідності кандидата такій посаді;


- інформацію про посадові обов'язки і повноваження керівника банку;


- схематичне зображення організаційної структури банку з позначенням місця посади керівника;


- копії документів про додаткову освіту, знань, управлінського досвіду та практичних навиків, які є необхідними або бажаними для виконання особою її посадових обов’язків (свідоцтва / сертифікати / дипломи про проходження тренінгів, курсів підвищення кваліфікації тощо).


Також передбачена форма заяви кандидата на посаду незалежного директора, коли така особа заявляє про свою відповідність вимогам незалежності, а також можливість банку звернутися до регулятора для проведення попереднього погодження кандидата на посаду, та перевірки його ділової репутації на підставі наданої інформації, а також з урахуванням результатів тестування та/або співбесіди.


КМУ дозволив використовувати Європейські стандарти будівництва


Уряд вніс зміни до Порядку застосування будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій, та будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами Європейського Союзу.


Зміни дозволять застосовувати гармонізовані Єврокоди при проектуванні всіх об'єктів будівництва, усунути технічні бар'єри з ЄС у торгівлі, зокрема, щодо будівельних виробів.


Документом знято обмеження щодо проектування за будівельними нормами, гармонізованими з нормативними документами ЄС, для конструкцій будівель і споруд будівництва (нового будівництва та реконструкції), які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з значними наслідками (СС3).


Національний депозитарій України запроваджує новий сервіс


З 26 березня НДУ, в рамках імплементації міжнародних стандартів обслуговування емітентів цінних паперів, запроваджує сервіс з електронного формування реєстру власників акцій. Такий сервіс буде потрібний для акціонерних товариств, які мають отримати відповідний реєстр для скликання та проведення обов’язкових річних загальних зборів.


Для того, щоб скористатися цим сервісом необхідно зареєструватися в клієнтському кабінеті , мати електронний цифровий підпис та печатку для підтвердження повноважень особи, що замовляє такий реєстр.


НБУ знову послаблює вимоги щодо здійснення валютних операцій


Національний банк України своєю Постановою № 32 від 29 березня 2018 року продовжує пом’якшувати монетарну політику шляхом лібералізації валютного регулювання. Відтепер, резиденти-боржники, які мають індивідуальну ліцензію на перерахування коштів за кордон, зможуть без обмежень за сумою перераховувати валюту за межі України на виконання судових рішень; рішень міжнародних комерційних арбітражів чи задоволення вимог осіб щодо виконання судових або арбітражних рішень; вимог про стягнення судових, виконавчих або адміністративних зборів, а також витрат судового та виконавчого проваджень, що покладаються на особу боржника згідно законодавства іноземної держави.


Також розширено перелік операцій бізнесу, на надходження за якими не поширюється вимога щодо обов’язкового продажу. Зокрема, компанія-резидент зможе не здійснювати обов’язковий продаж коштів, які надійшли за кредитом чи позикою, якщо у її реалізації (шляхом кредитування, страхування, гарантування) повністю або частково бере учать іноземна особа, одним з акціонерів якої є іноземна держава.



Джерело: www.golaw.ua

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 




 

 

 

мастер по стиральным > машинам в Одессе>

ремонт кофемашин>

 

 

 

 


Анонс номера
№13-24 | 04 грудня
Тема тижня:
Надрокористування
 
 

Юридичні компанії України

______________________________

     

______________________________